Search for content, post, videos

Nega kože posle četrdesete – saveti koje treba znati

nega kože nakon četrdesete

Nega kože posle četrdesete zahteva posebnu pažnju. Koliko god da smo aktivno i preventivno delovali na zaustavljanju tragova starenja na našoj koži, mali je broj onih koji ima tu sreću da uđe u četrdesete bez ijedne bore. Ovo životno razdoblje podrazumeva potpunu mentalnu zrelost i životnu ostvarenost, ili bar period kada je dalji smer našeg života jasniji.

Ipak, borba da se do toga dođe nosi sa sobom mnogo osmeha, grimasa, sunčanih dana i svega što stvara te nepobedive fine linije na našem licu. One su te koje odaju životno iskustvo. Iako se ne možemo potpuno izboriti sa tragovima godina na našem licu, ovo je period kada se više nego ikada treba posvetiti nezi kože.

Žena štiti lice rukom

Dobar odabir kreme za lice

Tržište je prepuno kozmetičkih proizvoda za negu lica. Dobar odabir kreme koja zaista može da nam bude od koristi za negu u četrdesetim godinama života je onaj baziran na poznavanju sastojaka koji su istinski učinkoviti za podmlađivanje. Pri kupovini kreme fokusirajte se na sastojke. Tražite one koji provereno utiču na nepravilnosti kože i smanjuju i preventuju bore.

Neki od njih su hijaluronska kiselina (koja se i prirodno produkuje u organizmu), retinol, akai, alfa-lipoična kiselina (koja nastaje kao produkt biljaka i životinja) i alfa-hidroksi kiselina. Pri kupovini kreme važno je čitati njen sastav. Nemojte kremu da birate na osnovu atraktivnosti brenda i pakovanja. Prirodna kozmetika je u usponu, pa je dobra ideja i informisati se o kvalitetnim prirodnim uljima, koji poput kokosovog, blagotvorno deluju na kožu.

Mezoterapija – nega kože posle četrdesete

Mezoterapija je pouzdan tretman, neinvazivan za kožu. Pomoću nje možemo postići to da smanjimo otoke oko očiju i da povećamo blistavost tena kože. Mezoterapija se primenjuje na telu sa ciljem smanjenja masnih naslaga. Na kosi, zarad povećanja njene elastičnosti i bujnosti, i na koži lica – gde smanjuje pore. Takođe, umanjuje hiperpigmentaciju, otoke i sveukupno deluje tako da izgledamo svežije.

Proces mezoterapije podrazumeva ubrizgavanje koktela koji sadrže supstance poput hijaluronske kiseline, vitamina c, enzima i minerala u ciljane slojeve kože i potkožice. Iglice kojima se kokteli ubrizgavaju su male. Najveći efekti postižu se pri ciljanom ubrizgavanju u kritična područja. Ovaj tretman sjajan je ukoliko želite intenzivni, a trenutni bust za vašu kožu, a pritom se može ponavljati u određenim vremenskim intervalima, bez posledica po kožu lica.

Žena leži na plaži - nega kože posle četrdesete

Nega kože posle četrdesete

UV filteri koji štite kožu

Od krema, preko ulja za kožu i seruma, neophodno je celog života boriti se protiv UV zračenja, koje pogubno deluje na kožu. Četrdesete su posebno kritične, jer se tonus kože gubi sa starenjem. Koža postaje manje hidrirana i proizvodi se manje kolagena.

Postoji razlika između hemijskih filtera  i fizičkih filtera. Hemijski se mogu naći u veštačkim kremama. Oni su korisni onda kada se često izlažemo ispiranju kreme, jer su otporni na to (na primer, kada smo na moru). Fizički filteri – odbijaju štetne zrake od naše kože i odlika su prirodnih supstanci. Neka prirodna ulja, poput ulja semenki maline, imaju ova svojstva.

Piling koji će odstraniti sve sve mrtve ćelije sa kože

Iako piling nije najnežniji prema našoj koži, njegova dobra karakteristika je da odstranjivanje mrtvih ćelija. Takvo odstranjivanje ubrzava proces regeneracije kože. Zbog  toga je koristan za podmlađivanje kože posle četrdesete. I pored njegove korisnosti, važno je da ga sprovodite nežno i dozirano. Idealna učestalost pilinga je jednom u dve nedelje. Postoje prirodne maske za lice koje možete napraviti u kućnoj radinosti.  Naprimer maska od kafe, za nežno odstranjivanje mrtvih ćelija. Ipak, vodite računa o sastojcima koji su za izbegavanje kada je nega kože u pitanju.

Ne postoji eliksir mladosti koji bi odstranio sve znakove starenja sa naše kože. To naravno nije razlog da je ne negujemo.

Zbog toga je važno svakog dana raditi na tome da živimo zdravo i učinimo podmlađivanje životnim stilom, tako da nam ono dolazi spontano i ne predstavlja opsesiju. U eri najvećeg bujanja industrije lepote i uz adekvatna znanja o nezi kože, ovo možemo postići sa lakoćom.