Search for content, post, videos

Kako ublažiti upalu bešike uz pomoć prirode

Upala bešike ne mora da bude mnogo bolna, ne mora da traje dugo i ne mora doći do ozbiljne faze koja stvara i ozbiljne probleme. Ključ je pre svega u prevenciji. Međutim, ukoliko prevencija nije bila adekvatna ili se ipak dogodilo da dobijete upalu bešike i pored toga što ste se pazili, onda treba da se posvetite izlečenju.

Kada dobijete upalu bešike ključ je u brzom izlečenju, odnosno u tome da se odmah ozbiljno pristupi lečenju, da se ne čeka i da se ne odlaže odlazak kod lekara. Što pre otkrijete da imate upalu bešike, to će vam lakše biti da je se rešite i nećete doći do faze kada zbog groznice, upale, temperature i povraćanja nećete moći da ustanete iz kreveta.

Dakle, nakon što vam lekar da odgovarajuće lekove i savete, kojih se morate pridržavati i koji će vam svakako pomoći, možete da pribegnete i nekim prirodnim lekovima. Svakako, i o ovome se treba konsultovati sa lekarima, ali i u ovom tekstu pročitajte šta to priroda nudi što vam može pomoći u lečenju upale bešike.

Prirodni melem sa peršunom, limunom i medom

Melemi su uvek dobra stvar, bilo da imate upalu bešike ili da imate neku drugu upalu. Ovaj melem je idealan kada se javi upala bešike, zato što sadrži peršun, koji podstiče izbacivanje vode iz organizma, a to je jako važno za rešavanje ovog problema. Dakle, važno je da pijete što više tečnosti, kako biste što češće i išli u toalet. Za ovaj melem će vam biti potrebno oko 250 grama korena peršuna, isto toliko meda, isto toliko limuna, i 2dcl maslinovog ulja. Najbolje bi bilo da ovi sastojci budu prirodni, dakle, da znate ko ih pravi i da ih kupujete na proverenim mestima. Koren peršuna i limun sa korom treba da iseckate, što sitnije možete, da stavite u blender, da sipate med i ulje i da sve dobro izmiksate. Svako jutro treba uzimati kašku ovog melema. Melem treba držati u frižideru, kako se ne bi pokvario.

Neizostavni uvin čaj

Ako ste pomislili na uvin čaj, u pravu ste, jer je ovo čaj koji je idalan za ovakve situacije. Važan je jer ima antibakterijsko svojstvo, pomaže da izbacite višak vode iz organizma, pomaže da se oslobodite bakterija. Inače, uvin čaj je jedan od najdelotvornijih pririodnih lekova za upalu bešike.

Čaj od brusnice

Čaj od brusnice takođe može biti vrlo važan saveznik u vašoj borbi protiv upale bešike. Slično deluje i kao uvin čaj, dakle imate to antibakterijsko dejstvo. Interesatno je što čaj od brusnice možete da pijete i nakon što prođe upala, što će vam samo pomoći da se ta upala nikada ne ponovi.

Krastavac

Krastavac podstiče da izbacujete vodu iz organizma i zato je jako dobar kao lek. Krastavac takođe sadrži i mnogo drugih vitamina, koji su svakako važni za vaš imunitet. Krastavac je nešto što se ne jede naravno samo kada ste bolesni, već treba da se trudite da to bude deo vaše redovne ishrane. Naravno, gledajte da vaša ishrana bude raznovrsna i da imate što je više moguće svežih namirnica na stolu, jer je zdrava ishrana svakako važna za prevenciju upale bešike.