Search for content, post, videos

Ne zaboravite piling za lice jer je lice ogledalo zdravlja

Prvi znaci starenja primete se baš na koži, tj. na licu. Zatim, skloni smo čak i tome da nečije zdravlje procenjujemo kada mu pogledamo lice (nije dobro ako je čovek bled, siv, žut, zelen). Međutim, ta naivna procena dobija svoje uporište u medicini ponekada; kada je u pitanju lice sa bubuljicama, aknama, flekama, promenama… Zato možemmo reći da je lice ogledalo našeg zdravlja, kao i nas samih.

Kao i bilo koji drugi organ, koža sa godinama posustaje, popušta i zato joj je potrebna dodatna nega. Ukoliko želite da što duže zadržite mladalački izgled, dobar ten i elastičnu kožu, piling za lice mora postati deo vaš beauty rutine. Pošto vrlo često nemamo vremena ni za lekarske preglede, kozmetičkih se tretmana tek lako odričemo. Pored nedostataka vremena, nertko su problem i finansije. Međutim, nikako ne smemo zanemariti sebe, jer ako se ne čuvamo sami, drugi tek neće moći da nas sačuvaju. Kako bismo vas uverili da je piling za lice i obavezna i jednostavna aktivnost koji svako može primeniti kod kuće, daćemo predlog nekoliko recepata za pripremu piling – maski za terapiju.

Domaći preparati za piling lica

  1. Preparat sa sodom bikarbonom zahteva samo da kašiku sode bikarbone pomešate sa vodom. Kružnim pokretima ovom smesom masiraajte lice. Forsirajte T-zonu, više nego li obraze. Nakon masaže ostavite smesu da odstoji na licu oko 20 minuta i onda isperite. Ukoliko koristite i limunov sok za smesu, ne držite je na licu duže od 5 minuta.
  2. Preparat od kafe i bademovog ulja spravlja se od mlevene kafe, bedemovog ulja i braon šećera, tako što se od svega toga sipa po jedna supena kašika i umeša se. Zatim se homogena smesa kružnim pokretima utrljava u kožu oko 5 minuta. Potom se ostavlja da odstoji na licu oko 10 minuta, pa se ispeira vodom.
  3. Preparat od meda i smeđeg šećera dobija se kada se po jedna kašičica meda i smeđeg šećera pomeša. Sve ostalo je isto – utrljava se, odstoji i dobro se ispere.
  4. Preparat od kukuruznog brašna – priprema se tako što se pomeša šolja kukuruznog brašna sa šoljom pšeničnog brašna i šoljom mleka u prahu. Sve se to pomeša sa vodom. Lagano se blagim pokretima utrljava u kožu i zatim ispira sa dosta vode.

5.Preparat od pšeničnih mekinja se priprema tako što se sa dve kašike vode zameša jedna supena kašika mekinja. Odličan je za masnu i nečistu kožu. Ovaj piling za lice se isto nanosi i ispira kao i ostali mehanički pilinzi.

Osnovna nega lica

Piling za lice trebalo bi praktikovati jednom nedeljno ako imate suvu ili osetljivu kožu, za sve ostale tipove kože dobro je tretman primeniti i 2 do 3 puta nedeljno. Kako bi vaša koža bila glatka, dobro tonirana i sjajna, potrebno je svakodnevno tretiranje gelom, micelarnom vodom, odgovarajućim tonikom i redovna hidratacija kremom.

Kad uradite piling za lice, trebalo bi nakon toga naneti masku ili serum, kao i kremu za kraj (dobre su noćne kreme obogaćene organskim uljima, jer podstiču obnavljanje ćelija). Piling za lice koji sprovodite sami i od domaćih preparata u glavnom je mehanički, ali je vrlo delotvoran.