Najskuplji ženski satovi na svetu – TOP 7

0
116
Najskuplji ženski satovi na svetu - TOP 7
satovi su odraz stila
zenski satovi kao odraz stila

Ženski satovi nisu samo funkcionalni delovi nakita, već najpre modne izjave koje moraju biti artikulisane na pravi način, sa stilom i, definitivno, dubokim džepom. Jednostavno, žene vole da nose skupe haljine i cipele u koje bi, po pravilu, trebalo uklopiti i dobru tašnu. Na listi su predstavljeni  najskupljii ženski satovi, uveliko dostupni na tržištu.

Richard Mille Caliber RM 019 Celtic Knot Tourbillion

1.Richard Mille Caliber RM 019 Celtic Knot Tourbillion
Richard Mille Caliber RM 019 Celtic Knot Tourbillion

Najskuplji od svih, košta 465.000 $, sa kućištem izrađenim od 18-okaratnog  belog zlata. Ima skeleton (providan brojčanik) i kaiš od kože crnog aligatora. Sat je rezultat više zahteva za “tourbillion” satom izrađenim isključivo za dame. Njegovo ime dolazi od čvora ( knot ) koji pleni pažnju, a okovan je dijamantima. Krasi ruku američke glumice Eme Votson.

Patek Philippe Twenty-4

2.Patek Philippe Twenty-4
Patek Philippe Twenty-4

Takozvani dress sat, srednje veličine, radi na bazi kvarcne oscilacije. Čitava površina je prekrivena dijamantima, a kućište mu je, kao i Knot-ovo, napravljeno od belog zlata. Otporan na vodu, može da radi  na dubini do 30m. Brojčanik mu je uglačan, dok je kruna ukrašena dijamantom od 0,5 karata. Ponosna vlasnica ovog komada je Filipinska princeza Jibbie. Njegova cena je 285.000 $.

Cartier La Dona

3.Cartier La Dona
Cartier La Dona

Glumice Goldi Hon i Selma Hajek preferiraju ovaj sat. Celokupni mehanizam kao i narukvica ovog ručno-rađenog sata izrađeni su od belog zlata visokog kvaliteta. Kućište je polirano, stoga ima visoki sjaj. Sat je nešto manji i lakši pa je idealan umesto narukvice. Za njega bi trebalo izdvojiti 137.000 $.

Pasha de Cartier Small Model

4.Pasha de Cartier Small Model
Pasha de Cartier Small Model

Prekriven okruglim, brušenim dijamantima sa brojčanikom srebrne boje. Narukvica i kućište izradjeni od zlata i crnog oniksa krase ruku Anđeline Džoli. Sat je vodootporan i može da izdrži dubinu do 30m. Ručno se navija i košta 123.000 $.

Parmigiani Fleurier Toric Retrograde Perpetual Calendar

5.Parmigiani Fleurier Toric Retrograde Perpetual Calendar
Parmigiani Fleurier Toric Retrograde Perpetual Calendar

Nešto komplikovaniji i veći dress sat. Okružuje ga pojas od belog zlata koji predstavlja kontrast plavoj površini brojčanika. Kućište se nalazi na kožnom kaišu crne boje. Vlasnice ovog modela su Hilari Svonk i Žizel Bundšen. Ovaj ženski sat poseduje opcije koje pokazuju kalendar, mesečeve mene kao i prestupne godine. Otporan je na vodu, a njegova cena je 116.000 $.

Rolex Datejust Ladies

Rolex Datejust Ladies
Rolex Datejust Ladies

Klasičan Rolex-ov dizajn ženskog sata sa kućištem od belog 18-okaratnog zlata. Brojčanik prekriven dijamantima, ima više dizajnerskih modela sa ovim imenom. Naime, postoje komadi koji su potpuno u boji belog zlata, dok ima i onih u kojima je kombinovano belo i žuto zlato. Pojedini ženski satovi imaju dijamante duž cele narukvice. Naša teniserka Ana Ivanović je njihov promoter. Ukoliko želite da ga ponesete, budite spremni da potrošite 109.350 $.

Cartier Ballon Bleu Small Model

7.Cartier Ballon Bleu Small Model
Cartier Ballon Bleu Small Model

Brojčanik ovog elegantnog ženskog sata je srebrne boje sa teksturom opala. Karakterističan detalj za ovaj komad je mala lopta koja se nalazi iznad opruge za navijanje. Detalji u njoj se mogu raditi po narudžbini isto kao i narukvice. Postoje komadi koji su u potpunosti napravljeni od plemenitih metala, ali i oni koji imaju kožni kaiš. Njegov najveći ljubitelj je britanska princeza Kejt, a cena mu ne premašuje 106.000 $.