Kako doći do osmeha poznatog kao Hollywood smile?

0
57
Kako doći do osmeha poznatog kao Hollywood smile?

Sinonim za savršen osmeh, blistavo beo, sa zubima zdravim, jednakim i u sinhronizovanom nizu jeste hollywood smile ili, po naški, holivudski osmeh. Osmeh kakav viđamo na filmskim platnima i kod poznatih diva ne mora da bude samo san – on se, smatraju stručnjaci, može postići kod faktički svake osobe, samo je put do cilja više ili manje složen i različitog trajanja.

Stomatološke ordinacije prevashodno primenjuju ovu proceduru radi zdravlja, lečenja, pa tako i stvaranja pravilnog zagrižaja i dobrog položaja vilice. Međutim, izvesno je da mnogi pribegavaju ovoj metodi i iz estetskih razloga jer čak i kada su zubi potpuno zdravi, ali krivi, nejednake boje, istureni, može uticati na izgled lica i samopouzdanje. Otuda mnogi skrivaju svoj osmeh ili nisu opušteni u društvu. Međutim, ovakvi problemi su premostivi i svaka osoba može postići hollywood smile.

Kako postići Holivudski osmeh?

Holiwood smile pleni i zrači svojom lepotom, upravo jer je blistavo beo i skladan, a postiže se praktično rekonstrukcijom obeju vilica. Do sprovođenja svih zahvata kojima je krajnji produkt savršen osmeh, dug je put, a on kreće pre svega od lečenja – ako je neophodno, saniranja upala, uklanjanja kamenca i poliranja jer su zdravi zubi i desni glavni preduslov.

Ukoliko je pacijent zadovoljan rasporedom i formom zuba, oni se mogu i samo izbeliti. Međutim, ako to nije posredi, a zubi su zdravi, prethodno se nosi fiksna proteza, čime se njihov raspored uravnotežuje i stvara idealan razmak i zagrižaj. Međutim, najčešći način rekonstrukcije jeste postavljanjem krunica, koje su specifično svetlih nijansi, bira se jedna od ukupno četiri, i postavljaju se na već postojeće zube, nakon brušenja i svih pripremnih faza.

Uglavnom se biraju keramičke navlake, vrhunskog kvaliteta i estetike. U slučaju da neki zub nedostaje, pribegava se postavljanju zubnih implanta, tačnije formiranju veštačkog zuba na koji se potom postavlja krunica u željenoj boji. Pre konačne forme svakako se pristupa mnogobrojnim pregledima i probama novih zuba.

Ceo proces dolaska do cilja, odnosno osmeha čuvenog kao Holiwood smile, često nije kratkotrajan, iziskuje dugotrajan rad, strpljenje, mnogobrojne faze. Koliko će vremena biti potrebno uslovljeno je prevashodno stanjem u usnoj duplji, kao i time šta je sve potrebno uraditi kako bi se dobili željeni oblik i boja zuba. Stoga valja krenuti od početka – otići u stomatološku ordinaciju gde će stomatolog na osnovu pregleda i uvida u stanje zuba, kao i želja pacijenta dati predlog rada.

Hollywood smile – cena

Iznos Hollywood smile-a uslovljen je nizom faktora, pre svega obimom potrebnih intervencija i protetičkim sredstvima, kao i načinima rada i vrstom materijala pojedinih segmenata. Naravno, važno je da li ulepšavanju prethodi lečenje. Bitna stavka jeste i koliko je zuba obuhvaćeno radom, kao i koje je pripremne radnje potrebno izvršiti. Svaki zahvat naplaćuje se po zubu, odnosno po vilici, te u ukupnom zbiru cena hollywood smile-a iznosi čak i nekoliko hiljada evra. Međutim, budući da je krajnji produkt osmeh iz snova, satkan od savršeno oblikovanih, zdravih i sjajnih zuba, izvesno je da u hollywood smile ili holivudski osmeh vredi uložiti novac. Naposletku, mnoge ordinacije pružaju i mogućnost plaćanja na rate.