IMC – škola profesionalnog šminkanja kod svetske šampionke

0
71
IMC - škola profesionalnog šminkanja kod svetske šampionke
ovako je izgledalo na pocetku
ovako je izgledalo na pocetku

IMC – Internacional makeup center je studio i škola profesionalnog šminkanja otvoren u Beogradu 2015. godine. Ono što ovaj centar izdvaja od ostalih profesionalnih kurseva jeste da su IMC-ovi glavni masteri Svetlana Viznuk – svetski šampion u profesionalnom šminkanju i Jelena Antonijević – profesionalni šminker.

Imali smo privilegiju da nas jedna od polaznica kursa pozove kao modela. U studiju smo upoznali Svetlanu i Jelenu i saznali nešto više o njihovoj misiji ulepšavanja i edukovanja.

Svetlana je svoj put u svetu profesionalnog makeup-a započela u Ukrajini, gde je i rođena. Kao pobednik takmičenja Mladi talenti 2009. godine u Kijevu, bilo je izvesno da je očekuje svetska karijera. Posle ovoga, titule se samo nižu, a Svetlana je danas član Ukrajinskog nacionalnog tima profesionalnih šminkera. Posle mnogih svetskih takmičenja i medalja, koje su došle kao potvrda njenog talenta, odlučuje da u Srbiji otvori studio i školu profesionalnog šminkanja. Sa svojom saradnicom i koleginicom, a pre svega dobrom prijateljicom Jelenom, osniva IMC. I na tome smo im veoma zahvalni.

ovako je izgledalo tokom samog sminkanja
ovako je izgledalo tokom samog sminkanja

Za ljude koji žele da dobiju diplomu IMC-a savetujemo da posete Facebook stranicu Svetlane Viznuk i informišu se o uslovima upisa u školu profesionalnog šminkanja. Onima koji, pak, žele da zablistaju i oduševe svoju okolinu novim načinom šminkanja, savetujemo posetu samom studiju.

IMC primenjuje program Svetlane Viznuk u edukaciji profesionalnih šminkera.

Za našu ekipu magija je počela samim ulaskom u studio. Moderno opremljen prostor bio je spreman za svog modela. Dok je polaznik kursa pripremao lice kao što slikar priprema platno, Svetlana je na papiru iscrtavala šare, koje laiku mogu izgledati sasvim obično. I nama su, priznajemo, bile takve. Ali, za čarobnjaštvo nije potreban štapić. Ceca ima viziju, četkice, olovke i senke. Za nepun sat jedno oko je bilo iscrtano motivom cveta u najbolje uklopljenim bojama. Došao je red i na mladog studenta, koji je trebalo da ponovi sve korake svog velikog učitelja i makar malo se približi remek delu oslikanom na licu.

a ovako izgleda na kraju
a ovako izgleda na kraju

Na naše pitanje da li postoji savršeno lice za savršeni makeup, Jelena i Svetlana u glas odgovaraju – Ne! Svako lice je savršena podloga za svaki tip šminkanja, samo je potrebno da ga šminker tako i vidi. Makeup i služi tome da prikrije sitne nesavršenosti, a istakne ono najbolje.

Polaznicima kursa je obezbeđen rad sa najboljim materijalima, jer i Jelena i Svetlana imaju samo reči hvale za Makeup atelier Paris. Kažu da su senke postojane, boje pigmentovane, obezbeđuju odlično stapanje i što je najvažnije, ne izazivaju alergije. Naime, profesionalna šminka je nešto teža od one za svaki dan, a njen glavni cilj je da može dugo da stoji na licu u nepromenjenom obliku. A prema rečima ovih dama, Makeup atelier Paris ispunjava sve te standarde.

Ukoliko želite da vas neko našminka, poverite lice najboljima. Ukoliko želite da postanete profesionalni makeup artist (tzv. MUA), učite od najboljih. A Svetlana i Jelena to, definitivno, jesu. Naša je topla preporuka da posetite IMC studio i dozvolite ovim damama da vas oduševe. One će to sigurno i učiniti.