Dubinska nega lica je tajni recept za prelepu kožu!

0
103
Dubinska nega lica je tajni recept za prelepu kožu!

Nikakva šminka se ne može meriti sa negovanom kožom lica. Mezoterapija i hijaluronski fileri su deo dubinske nege, neophodne svim tipovima kože koja se bliži 30-oj, a kasnije bi je trebalo uvrstiti kao obavezan tretman makar jednom u godini.

Pravilnom negom koža je trenutno blistava, elastična i sa manje nepravilnosti, ali će i na sadašnju negu zahvalno vratiti lepim izgledom i u zrelim godinama kada su bore i promene duboko urezane u nju.

Koje su sličnosti, a koje razlike između ove dve anti-age metode? Koliko traju efekti? Ko bi trebalo da izvodi ovaj postupak i od čega zavise dobri rezultati?

Sve odgovore potražite u daljem nastavku teksta.

Mezoterapija za dubinsku ishranu kože

Jedna od najčešće korišćenih metoda za ne-operativno podmlađivanje lica jeste mezoterapija.

Reč je o mezokoktelima koji su napravljeni od hijaurona, vitamina (A,B,C,E, K), minerala, atioksidanata, aminokiselina koji se ubrizgavaju u srednji sloj kože. Dubljim ubrizgavanjem se obezbeđuje da se putem krvi raspoređuju hranljive materije i dubinski hrani koža lica.

Tretman daje efekte oko godinu dana, ali sve zavisi kakvi problemi postoje. Treba znati i to da što se koža češće hrani dubinski, ona će izgledati bolje pa su korisnici apsolutno bezbedni i poželjno je primenjivati mezoterapiju što češće. Mezoterapija zapravo, upravo zbog mesta ubrizgavanja daje mnogo bolje rezultate nego što to ostvaruje i jedna krema jer se usporava sat i zaustavlja proces starenja.

Rezultati mezoterapije su višestruki i  predstavljaju dubinsko poboljšanje kvaliteta kože koji se potom ispoljava i na površinskom sloju. Mezoterapija poboljšava ten, vraća elastičnost i svežinu kože, popunjavaju se bore, koža je vidno hidrirana, ožiljci se smanjuju, bolja je prokrvljenost i krvni sudovi su jači.

Ovo je tretman koji je potpuno bezbolan, može se osetiti peckanje i zatezanje kože, a nakon ubrizgavanja blagi otok i crvenilo koje brzo prolazi.

Prvi tretman predstavlja seriju ubrizgavanja mezokoktela (njih 4 do 6) na dve nedelje, a posle toga se procedura samo ponavlja jednom godišnje ili češće, u zavisnosti od kvaliteta kože.

Hijaluronski fileri – najpoznatiji način za rešavanje nepravilnosti na licu

Hijaluron je sastavni deo kože i služi da za sebe veže vodu i tako hidrira kožu. Hijaluronski fileri su sačinjeni od visokokoncentrovan veštački hijaluron koji se takođe ubrizgava u kožu i služi za duboku hidrataciju.

Za razliku od mezokoktela, hijaluronski fileri ne sadrže dodatne vitamine, minerale, ali ipak daju odlične efekte prvenstveno u vraćanju hidratacije tretiranoj regiji, elastičnosti i popunjavanju bora, a kada se koncentracija promeni, onda hijaluronski fileri služe i za uvećanje jagodica, usana, remodeliranje brade, vilice i korekciju nosa bez operacije.

I hijaluronski fileri traju od godinu pa do preko dve, sve u zavisnosti od kvaliteta hijalurona i stepena promena na licu.

Kada se koristi za popunjavanje bora, najbolje rezultate daje kod donje trećine lica i razlikuje se od toga da li se ubrizgava za bore oko očiju, bore oko usana ili za podmlađivanje vrata i dekoltea.

Procedura je ambulantna, bezbolna i odmah daje odlične rezultate.

Za dobre rezultate je važan stručan lekar koji izvodi intervenciju

Da bi rezultati bili zadovoljavajući i mezokokteli i hijaluronski fileri moraju biti vrhunskog kvaliteta, ubrizgati se na prave tačke na licu u potpuno sterilnim uslovima.

Zbog toga je neophodno obratiti se stručnjacima, kvalifikovanim lekarima, ili stomatološkoj ordinaciji koja sasvim sigurno ispunjava sve uslove. Samo tako se mogu dobiti odlični rezultati koji će postepeno poboljšavati kvalitet kože i ukloniti većinu nepravilnosti.

U svetu i kod nas su najpopularnije ne-hirurške metode koje služe za brzo i efikasno podmlađivanje kože lica. Mezoterapija i hijaluronski fileri prednjače među njima jer su bezbedni, neguju kožu i dugoročno donose dobre efekte. Kada oni prođu kroz godinu i više tretmani se ponavljaju i koža se ponovo može dubinski nahraniti.

Za razliku od svih drugih metoda, ovo nisu čisto kozmetičke procedure već je cilj hidratacija i ishrana kože koja potom ima prelep izgled. Mogu se i poželjno ih je kombinovati sa drugim tretmanima za negu pa da efekat bude što bolji i uz duže dejstvo.

Ovako, periodičnom pravilnom negom se postiže dugoročno da koža odloži nastanak bora, da one budu plitke, da koža bude blistava i elastična uz manje nepravilnosti čak i onda kada bi se očekivalo da ona treba da ima mnogo veće promene, a vi zadovoljni svojim odrazom u ogledalu!