Search for content, post, videos

Crni krugovi oko očiju i kako da ih se oslobodite

crni krugovi podocnjaci
crni krugovi podocnjaci

Crni krugovi ispod očiju donose neprijatnost

Crni krugovi ispod očiju mogu da budu više nego neprijatni. Oni u velikoj meri utiču na izgled a često i na raspoloženje onoga ko ih ima. Posledica su genetskog nasleđa tanke kože i slabije prokrvljenosti oko očiju. Mogu se vrlo lako izlečiti jednostavnim receptima iz vaše kuhinje, ali uz strpljenje i upornost.

1.Sok od paradajza

Pomešati jednu kafenu kašiku soka od paradajza sa isto toliko soka od limuna i naneti smesu na ugrožena mesta. Držati masku 10 minuta i nakon toga isprati mlakom vodom. Ovaj postupak ponavljati minimum dva puta dnevno dok se ne vide rezultati.

Može vam pomoći i da uvedete sok od paradajza u svakodnevnu ishranu te ga pijete u toku dana sa dodatkom soka od limuna i grančicom sveže nane.

2.Rendani krompir

Jedan krompir srednje veličine izrendati i iscediti sok iz njega. Uzmite kuglice od vate, natopite ih i stavite na oči. Ostavite da sok deluje deset minuta pa isperite hladnom vodom.

3.Hladne filter vrećice od čaja

Potopiti filter vrećice zelenog ili čaja od kamilice u vodu sobne temperature. Nakon 3-4 sata izvaditi vrećice i ostaviti u ih u frižideru da prenoće. Sutradan ih staviti na oči. Pokušajte da izdržite da ih što duže držite na očima, a neki minimum je 7 minuta. Crni krugovi počeće veoma brzo da se povlače.

4.Sok od narandže

Dve kašike soka od ceđene narandže pomešajte sa nekoliko kapi glicerina. Ova mešavina treba da stoji na koži bar 15 minuta. Nakon toga isperite hladnom vodom. Ovaj tretman ne samo da će vas osloboditi crnih krugova već će i koža oko vaših očiju dobiti prirodan sjaj.

5.Hladno mleko

U posudu sa hladnim mlekom umočiti tupfere i stavite ih preko očiju. Postarajte se da tupfer prekriva kompletnu ugroženu oblast. Ovo je najbolje raditi u vreme kada je na televiziji neki sadržaj u kojem možete da uživate i dok samo slušate ili uz radio program. Nakon deset minuta isperite oči, i ponavljajte proces minimum tri nedelje.