Search for content, post, videos

Stil i boja kose zvani “Tiger Eye” je najnoviji trend

tiger eye
tiger eye

tiger eye tehnika

Teško da ne postoje već viđeni trendovi u izgledu kose, međutim Tiger Eye look je posebno osveženje. Poslednjih nekoliko godina sve je više u trendu “prirodni” look pa je ovaj novi stil bio logičan sled u tom smislu.

Ukoliko se odlučite za ovakvu promenu, boje zemlje i tonovi jeseni stopiće se u potpunosti sa vama.

Corey Tuttle poznati frizer, oduševljeno je o ovom trendu izjavila sledeće:

“Kada su u pitanju ombre stilovi tj. način tretiranja i farbanja kose, videli smo sve od Balejaž do Torotoseshell tehnike. Najnoviji svetski trend u stilizovanju kose zvani Tiger Eye, inspirisan je bojama kamena Tigrovo oko. Za ovaj dragi kamen važi da ima isceljujuća svojstva, tako da ako prihvatite i primenite ovaj trend na sebe, znači da ćete u novu godinu krenuti sa super vajbom.

Svaka sezona može da bude sezona promene, a boja kose može da bude sjajan početak nove sage. Tigrovo oko se takođe nosi i kao sredstvo koje pojačava samouverenost i zaštitu, a njegove boje su zlatne i braon.

Slične boje prisutne su bile u svim tehnikama ombre stila, s’ tim da su u pitanju ipak drugačije nijanse. Tiger Eye podrazumeva ipak nešto tamniji izgled i jače braon nijanse. Koren se ostavlja “neobrađenim” u manjoj meri nego kod ombre. Tako da imate duži period između tretiranja kose, što će se sigurno pozitivno odraziti na njen kvalitet.

Kao i sve vezano za kozmetiku, važno je pronaći nekog ko zna šta radi sa kosom. Tehnika je prilično zahtevna te je obuka neophodna.”

Poznate ličnosti poput Jassica Albe i Jennifer Lopez već furaju ovaj stil. Pretpostavka je da će 2017. godina u frizerskim salonima biti u znaku ove tehnike.