Search for content, post, videos

10 stvari koje treba da znate pre nadogradnje trepavica

nadogradnja trepavica
nadogradnja trepavica

nadogradnja trepavica

Nadogradnja trepavica postala je toliko učestala, da je mnogim ženama širom sveta, deo dvonedeljnog rituala. Većina ipak i dalje nadogradnju stavlja samo u nekim izuzetnim prilikama. Jedna od najpozitivnjih stvari vezanih za veštačke trepavice je ta što vam u toku dana gotovo uopšte ne treba dodatna šminka. Otežavajuća okolnost je što ne možete “normalno” da se umivate i nanosite kremu na lice. Dakle, obratite pažnju na sledeće stvari:

1.Nisu sve tehnike nadogradnje trepavica iste

Uvek se dobro raspitajte o tehnikama koje kozmetičari koriste. Na kraju krajeva, njihov rad je veoma blisko povezan sa vašim očima. Raspitajte se koliko su obučeni i da li eventualno poseduju neku licencu za posao koji obavljaju. Kvalitetna nadogradnja daje lepo izdefinisan, ujednačen i “prirodan” izgled trepavicama. Ako možete da vidite lepak na kapcima ili vam se lepe trepavice, vreme da potražite novog kozmetičara

2.Upoređujte cene

Zvuči ludo, ali je zaista istina kada su u pitanju trepavice, što jača cena – bolji je kvalitet nadogradnje. Tako bi bar trebalo da bude. Postoji značajna razlika u ceni samih trepavica koje se naručuju. Nerc je mnogo skuplji od poliester trepavica.

3.Licenca

Najbolje je posetiti kozmetičara koji poseduje licencu od neke renomirane kuće. Bolje sprečiti nego lečiti. Kozmetičari takođe moraju da garantuju kvalitet proizvoda kao i to da vas obaveste o eventualnim kontraindikacijama. Ne želite lepak koji u sebi  sadrži formaldehid.

4.Tražite da vam urade trepavice po meri

Budite svesni činjenice da je kozmetičar dužan da vam napravi trepavice po meri. Bilo da je u pitanju njegova odluka o dužini i gustini ili vaša. Nemaju svi iste performanse lica ili prohteve, s toga i ovaj proizvod mora biti tome prilagođen.

5.Održavanje nadogranje

Obavezno češljajte trepavice barem jedanput u toku dana kako biste izbegli da izgledate neuredno, tzv. “messy look”.

6.Pranje trepavica

Pomešajte 1 kašičicu baby šampona sa čašom destilovane vode i tim rastvorom perite trepavice, jednom dnevno.

7.Uljana kozmetika

Najbolje sredstvo za skidanje nadogradnje trepavica kod kuće je suncokretovo ulje. Jasno vam je onda zašto ne treba da upotrebljavate kozmetičke proizvode koji sadrže ulja, u predelu oko očiju.

8.Promenite jastučnicu

Ako radite ovaj tip nadogradnje kao deo vaših učestalih higijenskih rituala, savet je da investirate u fancy jastučnicu. Svilena jastučnica, ne samo da smanjuje količinu nastanka bora, nego je i za trepavice potpuno bezopasna.

9.Budite nežne

Jako je važno da budete pažljive sa trljanjem očiju. To nije loše samo za nadogradnju, već i za vaše prirodne trepavice. One su veoma osetljive i nisu beskonačne poput kose. Ukoliko trljate često oči, postoji šansa da ostanete bez volumena sopstvenih trepavica.

10.Dopuna nadogradnje

Ako želite da redovno održavate nadogradnju trepavica, neophodno ih je dopunjavati na svake dve do tri nedelje. Ovakvim ažurnim tretmanima, sačuvaćete ne samo lep i uredan izgled veštačkih trepavica, već ćete i svoje poštedeti upropašćavanja.