Search for content, post, videos

Koliko ustvari odmažemo sebi na putu do “uspeha”?

put do uspeha
put do uspeha

put do uspeha

Teško je reći da li ima smislenog života bez zacrtanog cilja, međutim mnogim ljudima je  “postizanje uspeha” smisao života. Da li je uvek nužno imati striktno iscrtanu metu da bismo znali kako i kuda da koračamo? Čemu služe vremena uspavanosti, učaurenosti i blagog beznađa?

Toliko je danas onih koji pričaju i grade svoje “karijere” na podučavanju drugih uspehu, da je prosto nemoguće ne zapitati se, “kako zaista do tog magičnog ostvarenja”. Čovek od pamtiveka teži trajnoj sreći. U iščekivanju sklapanja mozaika koji je navodno nužan za ispunjenje, propusti ponekad i ceo svoj život.

Uspeh je nakon hiljadu dobijenih NE i dalje tražiti odgovor DA

Ako sebe progonite mantrama i afirmacijama da biste uspeli, da li je to pravi put? Forisranje sebe? Možda je nekom uspelo… nije isključeno. Da li ste ipak razmišljali da postoji pravi trenutak za sve u životu. Onaj kada se otvore vrata i vi vidite celu projekciju nadolazećih događaja. Da li smo se naučili strpljenju, ali ne i čekanju u nedogled. Zašto se sve manje govori o trudu i svakodnevnom radu na postizanju nekog dugoročnog cilja? Ako pristanemo na instant postizanje uspeha, postajemo robovi sopstvenog nestrpljenja. Kada čovek očekuje da mu se sve odigra u jednom danu, on gubi kormilo nad svojim životom. Sve su prilike da na taj način nastaje svakodnevni stres modernog načina življenja.

Čak i da se izgradi uzlazna putanja ka cilju, zahvaljujući konstantnom forsiranju sebe, dolazak na sam vrh mogao bi biti problematičan. Upravo zbog količine stresa kojeg smo sebi nametnuli.

Ipak ponekad predahnuti i oprostiti sebi vreme potrošeno “ni na šta”, zna da bude dragoceno. Baš tako relaksiran um je u stanju da iznese i osmisli interesantne ideje. Koliko ste puta čuli da ustvari uspeh o kome mnogi sanjaju nije događaj koji se odigrao preko noći. Ako se i dogodi, to je izuzetak.

Slažu se “kockice” u svačijem životu tako da u jednom trenutku krene ostvarenje naših zadataka.

Uspeh je jako relativna stvar. Međutim, ovaj pojam se najčešće koristi u sferi posla. Jako je važno ne biti opsednut krajnjim ishodom. Na tom putu ostvarenja uspeha ima jako puno malih, nekad čak i dosadnih zadataka koje je nužno obaviti. Važno je svakom zadatku pridati značaj i proslaviti ga kao malu dobijenu bitku, do konačnog osvajanja “rata”.

Dakle vrlo je jednostavno: svakodnevni rad i trud uz veliku količinu strpljenja, ne mogu da donesu ništa drugo osim uspeha.