Kako se prave najbolji burgeri u Beogradu? Ovako dobar ukus još niste probali!

0
79
Kako se prave najbolji burgeri u Beogradu? Ovako dobar ukus još niste probali!

Mnogi ne znaju da se najbolji burgeri u Beogradu prave prema posebnim, originalnim receptima koji očaraju mirisom i osvajaju ukusom. Posle njih sve druge varijante neće biti dovoljno dobre.

Pravo poreklo nije poznato, ali se zna da su slične varijante korišćene još u vreme Mongola i Rimljana kada je bilo potrebno da svoju hranu nose sa sobom i ne zaustavljaju se zbog jela.

Po čemu su jedinstveni kvalitetni burgeri u Beogradu?

Tajna se krije u sastavu mesa, ali i ostalim sastojcima po čemu se izdvajaju najbolji burgeri u Beogradu.

Burger nije isto što i hamburger, a svakako nije sličan ni pljeskavici. I dok se u pljeskavicu stavlja meso lošijeg kvaliteta, u kvalitetan burger u Beogradu ide samo junetina i govedina od buta, krupnije mlevena tako da se očuva kvalitetan ukus.

I način pečenja je drugačiji, burger se peče na višoj temperaturi jer je meso kvalitetnije, a burger je deblji i zahteva veštinu i znanje pravljenja smese, dodavanje začina i pravljenje prave razmere svih sastojaka za najbolji ukus nakon pečenja.

Hamburger i pljeskavice se pritiskanjem oblikuju dok burger dobije svoj oblik i pre pečenja. Zbog kvalitetnijeg mesa on i nakon pečenja ne gubi puno grama što se događa kod mešavina koje su prepune masnoća, ali treba da ima minimum 20% masti u sebi.

Šta još odlikuje najukusniji burger?

Kada pronađete restoran u kome se prodaju najbolji burgeri, ostaćete verni kupci jer se takvi restorani izdvajaju celokupnom uslugom i brigom o detaljima.

Prvo, kvalitetni burgeri se melju pa se mešaju sa začinima i to tako što se ravnomerno meša meso i podešava količina. Lepinja mora biti sveža, dovoljno velika da drži burger i sve začine, ukusna i posebno napravljena za ovu namenu.

Sosevi su takođe najbolji kada se naprave zasebno i važno je da se ostave na mesu da pruže najbolji ukus, da se sve sjedini i pretvori u ukusan zalogaj.

Kada se prijatnom obroku doda i odlična atmosfera, obrok u bašti ili restoranu, uz muziku i prelep pogled, hrana će svakako još bolje prijati, a Beograd ima ovakvih mesta koji su stvoreni za svakodnevni odmor i uživanje.

Uz sve to, najbolji burgeri u Beogradu mogu doći i do vaših vrata, ali dostava mora biti brza i tačna tako da se sačuva poseban ukus koji roštiljsko meso ima samo kada je sveže i toplo.

Teško je rečima dočarati kakav ukus ima burger. Kada se meso sastavi od kvalitetnih mešavina i pravilno začini dobija se ukusan i kvalitetan obrok. Tome treba dodati ukusnu lepinju i dodatke – sosove i prelive koji otvaraju apetit i biraju se prema individualnim željama.

Da zaključimo…

Kada pronađete ovakav burger znajte da ste odabrali pravo mesto gde se nudi najbolja hrana. Ovakvi restorani vode brigu o svakom detalju i neće dozvoliti da loš ambijent pokvari iskustvo boravka ili spora dostava uništi ukus koji su kupci platili.

O svemu treba voditi računa kada birate mesto za kupovinu hrane i zato tražite najbolje lokacije u gradu koje su jedine vredne vaše posete.