Search for content, post, videos

Kako osvojiti ženu – priručnik za muškarce

kako osvojiti ženu

U svom Fejsbuk statusu Kako osvojiti muškarca – priručnik za žene, naš džez pijanista Dimitrije Vasiljević pravi osvrt na, reklo bi se, milenijumske greške koje nežniji pol pravi u želji da se dopadne muškarcu. Sa druge strane, priručnik za muškarce je, pored zdravog humora kojim obiluje i pogled u sebe samog. Kako osvojiti ženu nije tek samo jedan u nizu popularnih statusa na društvenim mrežama. Ovo je osvrt na muško-ženske odnose kroz prizmu jednog muškarca koji je spreman da otvoreno priča o svojim neuspesima i još spremniji da ne odustane.

Dimitrije Vasiljević – Kako osvojiti ženu (priručnik za muškarce)

kako osvojiti ženu

kako osvojiti ženu

Žene vrlo retko znaju šta tačno hoće, ali zato uvek vrlo dobro intuitivno znaju šta neće. A ono što neće je – muška slabost, u narodu poznatija i kao šmokljanstvo. Šmokljanstvo je veoma raširen sindrom kod muškog življa današnjice, a ogleda se, pre svega, u povišenoj dozi nesigurnosti u sebe.

Ako imaš ovoliki biceps i na njemu istetoviranog Despota Stefana, ne znači automatski da nisi šmokljan, isto kao što i uredan zalizak, naočare i do grla zakopčana košulja, ne znači da jesi.  Jer šmokljanstvo zavisi isključivo od tvog ponašanja i energije koju kroz njega odašilješ ženi koja sedi preko puta tebe, a koju planiraš da osvojiš.

Kao što ne postoji loša borilačka veština, već samo loš majstor, tako ne postoji ni neosvojiva žena, već samo – loš osvajač.

A loš osvajač je svaki osvajač koji ne poznaje:

  1.  protivnika;
  2.  sebe;
  3. ne poštuje taktiku.

Čak i ako je 3 puta lepša od tebe, ili za 3 društvene klase iznad tebe, ili 10cm viša od tebe, čak i ako nemaš kintu/nisi faca sa ekrana/nisi neki frajer – svaku ženu je moguće osvojiti, ukoliko imaš na umu ova tri pravila.

Poznavanje sebe

Poznavati sebe znači upratiti sopstvenu matičnu vibraciju, a onda je, u kontaktu sa ženom, jednostavno aktivirati i pojačati. Ako si zajebant – zajebavaj se, ako si filosof – filosofiraj, ako si ćutolog – ćuti. Kakav god da si, budi tačno to što jesi pred njom. Nemoj nikako biti ono što nisi, pa čak i ako ti to što nisi deluje beskrajno više kul od onog što jesi. Tvoja autentičnost i spontanost su prvi korak ka tvom izdvajanju iz mase klipana koji je smaraju svakog dana sa naučenim frazama, glupostima i isfoliranostima raznih vrsta, od kojih joj je već odavno muka (zato i nema dečka). Autentičnost je ujedno i tvoja najmuževnija karakteristika.

Poznavanje protivnika tj. u ovom slučaju žene

kako osvojiti ženu

Svaka žena želi da bude osvojena. Ali ne da je osvoji bilo ko, već muškarac vredan njene ženstvenosti. Ako si šmokljan, tj. nesiguran u sebe, onda ti svakako nisi taj. Šmokljanstvo se ne da sakriti, jer svaka žena ima senzor za njega i sva je prilika da će te staviti na test na koji, ako se upecaš – pukao si nepovratno.

Test se uglavnom sastoji od njenog, kao fol, odbijanja tvoje naklonosti, a zatim i pomnog praćenja kako ćeš na to da reaguješ. Da li je u pitanju izmicanje ruke u trenutku u kom je za istu uhvatiš, ili pominjanje kakvog fantomskog udvarača/dečka/simpatije koji je tamo negde čeka ili pak otvoreno provociranje tvoje ličnosti i tvoga dela, kao i ruganje tvojim osvajačkim naporima, tek veoma je važno da NE NASEDNEŠ i ničime ne pokažeš da si se uzrujao na neku od ovih i sličnih provokacija, čak i ako jesi.

To se vežba, kao i blefiranje u pokeru. Ako svaku njenju provokaciju ovog tipa spremno dočekaš, iskuliraš i nastaviš dalje, TI da vodiš igru, a NE da prepustiš njoj palicu, prošao si njen eliminatorni test i faktički si je već osvojio jer si pokazao kako ti se muda po zemlji vuku. Ukoliko dozvoliš njoj da “pobedi” u ovoj maloj igri obaranja ruku, gubiš je zauvek. Žena ne igra jer želi da pobedi. Ona igra jer želi da bude pobeđena.

Poštovanje taktike

O taktikama osvajanja žene napisane su brojne knjige i priručnici, a industrija zavođenja namlatila ogromne pare od naivnih i isprepadanih muškaraca koji veruju u te gluposti. A kad gurneš svo to đubre u stranu, znaš da je taktika samo jedna – za vreme osvajanja, nikada ne evaluiraj ŠTA žena priča, već KAKO priča. Kao pravi lovac, nauči precizno da pratiš njeno ponašanje i govor njenog tela, kao i tok tematike razgovora koji zapodeva, reči i fraze koje koristi i kako reaguje na tvoje sitne provokacije. Tako ćeš uvek tačno znati na čemu si sa njom, kao i kad je pravi trenutak da udariš u ofanzivu i finiširaš osvajanje. Ukoliko si nestrpljiv da ispoštuješ ovu taktiku, lovićeš u magli i sve su šanse da ćeš promašiti plen za dužinu koplja, ma kakav frajer bio i ma koliko mislio da ti je naklonjena.

Na kraju, nauči da osvajanje žene podeliš na tri faze:

  1. zagrevanje;
  2. turiranje;
  3. finiširanje.

Ako ispustiš bilo koju, puk’o si.

Kod zagrevanja je najbitnije da opustiš situaciju. Svaka žena je makar malo u grču kad sedne s muškarcem na piće (pa čak i ako joj se sviđa), jer ne zna šta od njega tačno može da očekuje – da li će da je izravno zgrabi za sisu, ili će da joj recituje Prevera. Ali ti budi pametan, pa ne uradi ni jedno ni drugo već “zagrej” momenat prostodušnim, prijateljskim ćaskanjem. Napravi drugarsku atmosferu, po mogućstvu s nekom temom u kojoj se vas dvoje kao “urotite” protiv ostatka sveta. Žena voli kad je, protivno svim njenim dejt očekivanjima, najpre uzmeš za drugaricu.

Onda nastupa turiranje.

Ukoliko ne pređeš u ovu fazu na vreme, osta ti u frendzoni doveka.

Kod turiranja joj daješ do znanja da je gledaš kao ženu i to ženu koja ti se sviđa, a ne kao drugaricu koju si izveo na sladoled. Prekidaš naglo (ili manje naglo) dotadašnju priču o zajedničkom omiljenom piscu, zdravoj hrani i razlici između evropskog i američkog filma i uvodiš škakljivije teme, insinuacije i čikanja u igru. Šamaraš je svojom nedvojbenom ambicijom koja joj jasno daje do znanja u kom smeru ovo ide.

Finiširanje je rezervisano za fizički kontakt i ostvarenje prvog poljupca. Kako god to rešio da izvedeš (svako ima svoju verziju) – gledaš je PRAVO U OČI. Dakle ne u pod, ne u ruke, ne u usta, NE U SISE ZABOGA, nego u oči. I tada je samo i jednostavno “odnosiš”. Dakle nemoj da mi se tu nešto treseš i razmišljaš da l’ hoće ili neće. Naravno da hoće, čim ste došli do treće faze i još nije otišla. I ako neće – hoće, samo još ne zna (“wow ne mogu da verujem koliko mi se sviđaš iako uopšte nisi moj tip”). Dakle, uzimaš po šta si došao i vodiš je sa sobom i nikako drugačije. Pokazuješ joj šta je to što želi, jer si joj najpre pokazao da svakako nisi ono što nikako ne želi – šmokljan.

Jer pravi muškarac je uvek i samo onaj muškarac koji je u saglasju sa samim sobom, koji je u harmoniji sa svojom okolinom i koji onda dođe, vidi i osvoji ženu koja je predmet njegovog obožavanja. Samo takav muškarac ima otvoren put ka svakoj ženi koju poželi, ali ako je zaista pravi, na kraju će izabrati samo onu za kojom je oduvek tragao.

Autor: Dimitrije Vasiljević