Search for content, post, videos

Kako osvojiti muškarca – priručnik za žene

kako osvojiti muškarca

Jedno je sigurno – na internetu danas možete pronaći hiljadu i jedno uputstvo kako osvojiti muškarca. Ono što je još sigurnije je da nema garancije da takav priručnik uopšte radi posao. U moru svakvakvih tekstova koji kruže mrežama, jedan (zapravo, dva) su nam zapala u oko. Dimitrije Vasiljević, džez pijanista, kompozitor i profesor Univerziteta u Luizijani, je dečak koji je pratio svoje snove. Zato danas i živi svoj san. A sa svekolikom Facebook publikom deli svoje misli, sećanja, zapažanja; zasmejava, otvara oči i budi. Uživajte u čitanju!

Dimitrije Vasiljević – Kako osvojiti muškarca (priručnik za žene)

Drage dame, iako nikada nisam imao iskustva sa osvajanjem muškarca (štaviše, ne kapiram ni kako vam se, mi prljavi, dlakavi i sirovi muškarci uopšte i sviđamo – da sam žensko, 100% bih bio lezbejka), ipak mislim da bi vam par saveta na ovu temu, a iz muške perspektive, bilo na korist. Naročito jer ste sklone da često pravite iste greške kod osvajanja naklonosti muškarca koji vam se dopada.

Najpre, da razjasnimo jednu stvar – naš muški posao je da osvajamo vas žene. Koliko god izgledao na prvi pogled teži (jer moraš osmisliti taktiku, balans, okupati se konačno, očešljati, ostaviti drugare, džojstik i PornHub, a onda i plaćat’ piće, slušat’ gluposti, sve, sve, sve, samo da bi je pridobio), ipak deluje kao fer borba jer je cilj uglavnom jasno vidljiv.

Jer kad žena jednom fizički popusti i pristane na dodir, ona to radi jer je uglavnom i emotivno popustila i dozvolila nam da kompletno uđemo u njen lični prostor (sem naravno ako nije u pitanju kakva Jovanaah Unaah/Mawa Wibica/Anđa Haustorka kod kojih ništa od ovoga ne važi).

Žena uglavnom negde na kraju stremi ka vezi, ozbiljnosti, povezivanju na svim nivoima i ti znaš da si završio posao kad si jednom uspeo da je osvojiš na taj svoj neodoljivi šarm, Mostarske kiše (sa promenjenim njenim imenom prilikom recitovanja na mesečini) i taj fantastični Obsession parfem koji je podseća na tebe (a koji si dobio od bivše, za prošli rođendan).

Međutim, kad žena osvaja muškarca, borba je krajnje nepoštena i nepredvidiva. To je zato što većina muškaraca zaista nema ništa protiv da bude osvojena odmah na keca i da joj, pri tom, izjavi da je ona njegova kraljica univerzuma i da će je voziti rajskim kočijama po zvezdanim stazama njenih najuzbudljivijih želja, sve dok ne dobije prvi blaudžob.

Što je najgore od svega, muškarac zaista veruje u sve to što joj priča jer u većini slučajeva ne ume da razluči kad mu misli i ideje dolazi iz gornje, a kad iz donje glave.

Sudbe li klete Onanove, ali biologija je tako htela, da muškarcima ipak većina kreativnih predloga ženi dolazi iz te donje, manje pametne glave (ok, ok kod nekih muškaraca je mrtva trka u pameti između tih dveju glava), pa tako muškarac tek u trenutku finiša snošaja doživljava prosvetljenje, tj. trežnjenje i počinje da shvata da sa dotičnom zapravo više ni kafu ne bi mogao da popije, a kamoli da dočeka unučiće.

E sad, imajući u vidu ovu jasnu razliku u osvajanju kod žena i kod muškaraca, evo šta, drage dame, da (ne) radite kako biste zaista emotivno osvojile muškarca koji vam se dopada i zadržale mu pažnju baš na vama (i u procesu, možda, dobile i po koju pesmu, sliku, grafit na zidu ili Tojotu Jaris).

Najpre – prvo i osnovno – NE ZVOCAJ!!! Dakle, ne znam da li sam bio dovoljno jasan i eksplicitan, pa moram da ponovim ovo još jednom – N E  Z V O C A J. Tačka. Novi red.

Kakva god da si riba, koliko god da si fakulteta završila, iz kakve god da si porodice, koliko god pristajala da nosiš štikle i u krevetu, zapamti – zvocanje je za muškarca kao tebi kad njemu smrdi iz usta.

E baš isto tako. Dakle ne smaraj ga. Znam da ti je u krvi da to radiš i da moraš da ispitaš svaki detalj. I ko mu je ovaj ortak i kako sad iz škole kad je prošli put rekao da je sa posla, i zašto je tvoju Draganu zagrlio, a Milici samo pružio ruku, i kako to da je onoj kurvi koju ni ne poznaje na fejsu lajkovao 3 fotke u kupaćem, a ti kad si lajkovala njegovom ortaku fotku sa basketa, on je popizdeo, a sad je ovo ok, a ono nije bilo ok, a kako to, a zašto, a ne, Marko, ne ljutim se, samo mi objasni molim te da li je to fer……..itd itd itd itd itd itd….

Dalje,…..hm…da li sam već pomenuo zvocanje. Aha jesam? Ok. Dakle, dalje – ne budi DOSADNA. Sad ćeš reći – e, Dimitrije, daj o’ladi, ti si mi kao strašno zanimljiv, a tek ovaj moj s kojim se viđam – rođeni šoumen – ne ume ni vic da ispriča kako valja. Ali ne, ne, nisi me razumela.

Ne budi dosadna u insistiranju jedne te iste stvari iznova i iznova. To vi žene često umete da radite i to nas muškarce apsolutno izluđuje.

Dakle – ako je fora na koju ste se zajedno slatko nasmejali jednom bila smešna tad i još naredna 3 puta, prestani da je iniciraš još 33 puta samo da bi mu bila zanimljiva.

Dalje, nemoj mu pričati o nekim tvojim sestrama od tetke iz Lajkovca i njihovoj komšinici Slavici kojoj je tvoja Mara pre 3 godine pozajmila pudrijeru i koju ZAMISLI, STEVANE, JOŠ UVEK NIJE VRATILA. HAOS. Jer ako tako nastaviš, Stevan će sve češće da se lati svog iPad-a i na njemu, klimajući glavom, najpra igra igrice, a onda lagano počne i da chat-a sa Teodorom, Izabelom i Danijelom “Samobogmožedamisudi” Tigricom. (A niiije moj Stevan takav, ne bi on nikad…..aha ne bi, ne bi….pridrži mu pivo, da vidiš).

Sledeća stavka je da moraš pod obavezno da zadržiš svoj ženski fazon, da ne kažem – integritet.

Šta pod tim mislim? Pa jeste kul kad umeš da mu budeš i ortak, kad ga pitaš da li Liverpul tera na levu ili desnu stranu, da li je konačno izašao novi Medal of Honor i kad ćete opet da idete na boks meč ili paintball jer ti je to baš super. I jeste, lepo je kad izlaziš iz okvira svojih ženskih interesovanja i pokazuješ kako te zanimaju te neke njegove gluposti, za koje inače ne daješ pišljiva boba. Ali, NE PRETERUJ. Muškarac voli da vidi žensko pored sebe. Mi volimo kad žena troši svoje vreme na te neke ženske stvarčice, šminkanje, sređivanje, tračeve s drugaricama, magazine, frizerke itd. Budi žensko, budi svoja, voli ga.

Budi mu ortak donekle, ali odnekle povuci crtu i budi riba kao što si bila i dok ga nisi upoznala.

kako osvojiti muškarca

Ne mora da te zanima sve što i njega zanima, ne morate svugde da idete zajedno, da se oduševljavate istim stvarima i ljudima. Jer on kad vidi da imaš svoje ja, da imaš svoje izdefinisane ukuse, stavove i načela i da si, iako spremna da prihvataš i novine, vrlo čvrsto s dve noge na zemlji kada je u pitanju stil života i tvoje omiljeno ono ili ovo – više će te ceniti. Isto je i u seksu – nemoj mu baš sve dozvoljavati i povlađivati mu. Ako ne daš po licu, jebiga, ne daš po licu, svaka čast. Veruj mi, više će te ceniti i odvajati te od svih ostalih riba s kojima je bio, ukoliko vidi da si fleksibilna ali ipak svoja, i to sa argumentom svoja.

Na kraju, jedna od osnovnih stvari koje žene moraju da shvate, a nikako to da urade je – kada analiziraš njegovo ponašanje, uvek praviš istu grešku – jer polaziš od pretpostavke da on razmišlja na tvoj – ženski način.

A žene, kao što kaže drevna atlantiđanska poslovica, za svako rešenje nađu probleme. Drugim rečima, žene uvek zakomplikuju situaciju i naprave čitavu dramaturgiju oko toga šta je muškarcu u glavi i zašto se sad on ponaša ovako, a ne onako. Hm, mora da on sad meni udara kontru i kažnjava me, jer sam ja pre dve godine u oktobru isto njemu to uradila, pa on sad meri da to bude…..ma jok bre sestro. Muškarci su užasno jednostavna bića kad su emocije u pitanju. Ili te ne voli ili voli drugu. Ili mu se dig’o na tebe il’ mu se nije dig’o, s oproštenjem. I to je uglavnom to. Mi se ponašamo kao deca ili kao kerovi. Aha eno sočna koska, njam, idem prema njoj. Ajoj, neko stavio ljutu papriku na kosku, bežž od koske pravolinijski poskakujući. I to je cela filosofija.

I “last minute” savet (ali nikako i najmanje bitan).

Šta god ti ove neofeministikinje pričale i kako god te trovale modernjaštinama kako možeš imati 100 kila, iskrzane krajeve kose i neobrijane noge, to ništa ne smeta muškarcu koji te iskreno voli, jer ti iz očiju zračiš toplinom i razumevanjem – baci to u smeće i ne daj da te truju. MORAŠ BITI LEPA ZA SVOG MUŠKARCA.

Super je to i ako imaš pi-ejč-di iz nuklearne fizike i ako zarađuješ 3 Željka Mitrovića mesečno i ako si član Mense ili direktorka kompanije… Ali ako nisi uvek lepa za svog muškarca, ako ne vodiš računa o sebi onako, na ženski način, i mirišeš mu na one vaše ženske kupke i pomade – sve su šanse da će kad tad naći onu koja će mu to pružiti, a tebi prosuti – hej Marice, ja tebe vrhunski cenim, ti si najbolja i najpametnija osoba koju znam, ali ja više ne mogu dalje, ti zaslužuješ bolje od mene (u prevodu – našao sam Kseniju koja miriše na breskvu i usisava u halterima, jbg).

Znači, i kad rodiš i predaš se deci, nemoj se unjanjaviti u ulozi majke i zapustiti svoga dečka/muža.

kako osvojiti muškarca

Nemoj nabaciti 300 kila i misliti da si završila posao tako što si mu rodila Raju, Gaju i Vlaju, jer nisi. Moraš ostati ŽENSKO i prvo ŽENSKO, pa sve ostalo. U suprotnom, nemoj se posle par godina pitati šta se to Bobanu desilo, a bio je tako pažljiv i nežan i dobar i požvrtvovan, a vidi sad, nije me ni pogledao poslednje 2 godine, a ja njega još uvek volim. Lepo je to što ga voliš i što mu pereš i kuvaš i nosiš košulju na hemijsko, ali zaboravila si da mu pre svega, prvenstveno i na pravi način budeš –
Ž E N A.

Autor: Dimitrije Vasiljević