Search for content, post, videos

5 stvari koje samo žene u Srbiji razumeju

samo žene u Srbiji razumeju ovih 5 stvari

Kad stranca u Srbiji pitate šta mu se najviše dopada, među prva 3 odgovora, pored hrane i noćnog života, to budu žene. Tvrde da su među najlepšima. Prirodne, nasmejane, vedre, mladolike. Ipak, samo žene u Srbiji uspevaju da budu to što jesu i pored ovih 5 stvari koje jedino one, čini nam se, razumeju.

 

samo žene u Srbiji razumeju ovih 5 stvari

Karmin se potrošio? Vala, nije!

Žene u nekim razvijenijim zemljama, kada omiljeni karmin počne da im nestaje, odu u parfimeriju i kupe novi. Možda i dva. Žene u Srbiji omiljeni karmin ne bacaju ni kada se njegov sadržaj izjednači sa poklopcem. One znaju da krejon za oči ima dvostruku namenu. Poklopcem od krejona zagrebe po ostacima karmina i gle čuda! Omiljeni ruž joj traje još najmanje 15 dana. Taman do sledeće plate.

Ti si, ćero, tatin sin

Možete li da zamislite Engleskinju koju otac iz ljubavi zove “my son”, ili Francuskinju “mon fils”, Italijanku “figlio mio”. Ne? Samo kod nas otac ćerku zove sine, i to je poseban vid veze i ponosa. Tako se devojčice od malena uče da budu čvrste, da ne cmizdre kao ove druge evropske žene. Čini se, ipak, da je na Balkanu želja za sinčinama i dalje veća nego za mezimicama, pa očevi na ovaj način teše sami sebe.

Pravda za trudnice

Teško da bilo koje evropsko porodilište od žene traži da na porođaj sa sobom ponese uloške s mrežicom, pidžamu, peškire, posteljinu, jastuk i ćebe. U Srbiji, ukoliko bez toga dođete u porodilište, budite uvereni da ćete bez toga u porodilištu i boraviti. Samo žene u Srbiji znaju kako je ležati 4 dana u istoj posteljini. Kako su ukusni i hranljivi porodiljski obroci. I kako izgleda jedno kupatilo kad ga koristi 30 porodilja.

Omiljeni kreator – Šaner

Samo žene u Srbiji, koje rade ceo mesec za 30.000 dinara, se od glave do pete oblače u firmirane krpice. Svako normalan bi se zapitao kako je to moguće? Za jaknu radi, otprilike,  četiri meseca Pa šta jede u međuvremenu? Ona, pri tom, ne mora da ima bogatog i perspektivnog dečka, ali ima nekog drugog – šanera! Često daje na rate (kriza je) i ako imate sreće, čim mu stvari stignu, prvo zove vas da proberete najbolje. Ako padne, osuđeni ste na propast. Ili na preljubu.

Nemilosrdni “ubica”

Negde oko srednje škole devojke u Srbiji shvate ko je glavni ubica zdravlja. Promaje se klone u školi, busu, kod kuće, na odmoru, u teretani. Promaja nosi masku smrti i nije ti drug. Zato jako rano počinju da zatvaraju prozore gde god se nađu i često izgovaraju “ubiće me promaja”. Ako boli glava- to je zato što je deda u busu otvorio šiber; stomak- glupača na treningu nije mogla da diše, kao da ne može da se strpi za sat vremena gušenja; često piški- keva je opet noćas luftirala kuću. Ipak, njoj je sasvim prirodno da sedne na ‘ladan beton i u februaru, na mraz i vejavicu, izađe s golim stomakom. Što kraća jakna- to bolja riba.

Izvor: 6yka.com