Search for content, post, videos

Kako izabrati verenički prsten?

Vrlo često devojke pomažu svojim muškarcima pri izboru poklona. Ipak, verenički prsten je nešto što definitivno muškarac treba da izabare bez pomoći svoje izabranice. Naravno, može da ima pomoć prijatelja i prijateljica, rođaka, sestre, majke, njenih drugarica itd, ali njenu pomoć konkretno u ovom slučaju verovatno neće imati.

Pored stresa koji donosi sam čin prosidbe, kupovina vereničkog prstena takođe može biti stresna i dodatno otežava situaciju. Imamo nekoliko predloga za vas, kako da taj prsten bude originalan, da bude poseban i kako da je i samim izborom prstena oduševite. Na vama je zatim da osmislite i orginalan način i trenutak prosidbe.

Da li ste razmišljali o vereničkom prstenu po porudžbini?

Da li ste znali da određene zlatare rade verenički prsten po porudžbini. Naravno da u svakoj zlatari ima bezbroj raznog vereničkog prstenja, raznih oblika, boja, veličina, onih skupljih i onih povoljnijih. Međutim, ako želite da taj verenički prsten bude poseban, zašto onda ne biste sami osmislili kako će da izgleda. To ne mora da bude ništa komplikovano. Samo treba da se setite svega što vaša devojka i lepša polovina voli. Da li voli jednostavnije stvari, da li je fokusirana na detalje, da li voli boje i koje boje voli, da li voli dijamante ili neki drugi dragi kamen i sl. Napravite listu stvari koje voli i koje možete iskoristiti kako biste zajedno sa iskusnim zlatarima kreirali prsten i tako odite u zlataru, gde će vam sigurno preporučiti mnogo načina na koji mogu da vam izrade vereniči prsten. Takvo vereničko prstenje se u mnogome razlikuje, ne po kvalitetu, niti po ceni, već se razlikuje po unikatnosti, jer će takav verenički prsten imati samo vaša devojka, buduća verenica. A to samo znači da je ona posebna, odnosno da je za vas ona najposebnija i da zaslužuje nešto drugačije i originalno.

Dragi kamen na vereničkom prstenju

Ono što će definitivno krasiti jedan verenički prsten je dragi kamen. Vereničko prstenje se po tome i razlikuje i izdvaja od običnog prstena. Da li će to da bude safir, dijamant, rubin, smaragd zavisi od toga šta preferira vaša devojka. U suštini treba da pronađete simboliku dragog kamena, kako biste joj prezentovali zašto ste upravo taj dragi kamen odabrali za nju. To će je još više vezati za sam verenički prsten i to će dati jednu posebnu čar celom tom činu, ali i vašem odnosu.

Da li mora da bude od zlata?

Kada su burme u pitanju uglavnom se ljudi odlučuju za zlato i tu nema mnogo dileme, ali kada je vereničko prstenje u pitanju tu već ima mnogo različitih slučajeva i priemera. Dakle, vereničko prstenje može da bude i srebrno i zlatno i tu ne postoji mnogo pravila ni zahteva. Naravno da bi bolje bilo da to bude zlatno, ali mnogi nisu u situaciji da priušte zlatan prsten, te je naravno i srebro i te kako dobrodošlo upravo zbog toga što je u ovom slučaju jako bitna pažnja. Ukoliko birate srebrni prsten, gledajte da bude kvalitetnije, da bude rodinirano, odnosno obloženo sa dva sloja srebra i da drago kamenje bude lepo pričvršćeno da ne bi ispadalo.