Search for content, post, videos

Evo kako funkcionišu rijaliti emisije u Srbiji

rijaliti
TV emiter, u toku emitovanja rijaliti emisije, naručeno, s’krajnje niskom namerom da fascinira gledaoca bezobzirnošću, bezobraznošću, primitivizmom. Prikazuje scenu sa eksplicitnom seksualnom sadržinom, razgolićenim starletama, brutalnim nasiljem. Sve se dešava u za to dozvoljeno vreme posle 23.00 časa (kako, kada Zakon tu opciju ne dozvoljava?!). Opadne li gledanost, ovaj vremenski termin se ne poštuje.
rijaliti emisije

rijaliti emisije

Vulgarnu scenu potom preuzimaju redom, razni elektronski mediji, “vrteći” je internetom 24 časa. U stopu ih prate štampana izdanja raznih izdavača. Kontrolisati prikazivanje takvih scena je na taj način onemogućeno. Tu “sasvim slučajno” pada teorija kontrole daljinskog upravljača, a ciljna grupa su pored “zrelog” gledaoca, upravo maloletnici. Time čineći od njih mentalne, duhovne i moralne žrtve isfrustriranih spodoba, neopravedno nazvanih društvenim “kremom” i “ekskluzivom”…
Zapravo, istine radi, nisu deca njihove žrtve, jer su oni samo oruđe u rukama scenariste i režisera…
Poistovećujući se sa ponuđenim idolima, srozavanje nacije je neizbežno a profit (i ne samo profit) obezbeđen.
Kada se ode predaleko a javnost bude zgrožena, uskače Savet REM-a sa “prutićem” i pretnjom “nemoj više da ti se to ponovi, inače…” Sebi obezbeđujući alibi pred nama, poreskim obveznicima da su oni eto reagovali. Sada “čistog” obraza, mogu nastaviti dalje sa sve “zasluženim” dohotkom koji običan građanin ne može zaraditi ni sa povećom količinom znoja.
Posedujemo poverljive informacije da između TV emitera i pojedinih štampanih medija, onih najznačajnijih, stoje ugovorne obaveze o “nenapadanju” (asocira na dva diktatora iz drugog svetskog rata), pa kada se obratite jednima sa dokazima o drugima, dobijate kolutanje očima i sleganje ramenima.
Odbor za kulturu parlamenta Republike Srbije, zauzet nekim novim izborima, obično ima pametnija posla od sopstvenog. Najčešće ih se i ne tiče, kako to radi organ pod njegovom kontrolom. Možda ga se i tiče ali mi nismo imali načina da to proverimo. Rezultati te kontrole su nevidljivi ili još gore, vidljivo poražavajući…
Ministarstvo kulture, smatra da kultura naroda nije pod njegovom ingerencijom, već nešto sasvim drugo a šta, nismo uspeli dokučiti…?! Možda energetika, finansije, šumarstvo. Možda, jer kultura očigledno nije.
Ministarstvo Pravde nam je odgovorilo, kršenje Zakona o elektronskim medijima ne spada u delokrug njihovog rada. S toga, ne nalaze za shodno da intervenišu na njegovo očigledno kršenje.
Da ne dužim, jer će me optužiti za uzbunjivanje javnosti, mada iskreno ako se ne uzbunimo pred ovakvim trovanjem dece, onda tu istu decu i ne zaslužujemo. Ne štiteći sopstvenu mladost, potpuno je opravdano što nam je drugi otimaju i daju u ruke stranim zemljama i narodima… Gubimo pravo na čuđenje.

Šta nam je činiti ? Odgovor je jednostavan. Razgovarati, razgolititi, prekinuti tišinu, oterati strah…POBEDITI !

Predsednik UG”KNTD”
dr vet.med.spec. Zoran Jovanović