Search for content, post, videos

Semenke lana: recept za sjajnu kožu i savršenu vitku liniju

semenke

Semenke lana sadrže bezbroj korisnih sastojaka, koje uključuju vitamine, minerale, masne kiseline i vlakna, koja normaliziraju rad creva.

semenke

semenke lana

Laneno seme čisti organizam od toksina, normalizuje metabolizam, smanjuje nivo šećera u krvi i umanjuje apetit.

Apsorbuje izvesne sastojke hrane, čisti creva i istovremeno snabdeva organizam lecitinom.

Stvar je u tome da masne kiseline, koje sadrži u sebi laneno seme, aktiviraju rad lojnih stanica u telu, pomažući topljenju viška masti u organizmu.

Zato je idealan za mršavljenje! Pomaže u gubljenju suvišnih kilograma, kao i održavanju telesne težine u normali.

Od lanenog semena se pravi uvarak (odvar, čaj), koji će pomoći na zdrav način gubljenju suvišnih kilograma. Bez dijeta i gladovanja kao i održanju željene težine, bez jo-jo efekta.

Preporučen od mnogih nutricionista, ovaj uvarak je također vrlo lekovit i krajnje koristan za ljude koje pate od gastritisa, čira na želucu, hroničnog zatvora i hemoroida.

Pomoći će i u lečenju cistitisa i pijelonefritisa. Inače, uvarak od lanenog semena poseduje široki pozitivan spektar delovanja na ljudski organizam.

Uvarak od lanenog sjemena za mršavljenje – Recept

Priprema:

Navečer uraditi sljedeće: 3 žlice lanenog sjemena preliti s 1 litrom kipuće vode. Ostaviti da odstoji tijekom noći. Najbolje je koristiti termos bocu. Ako je nemate, koristite lonac ili posudu s poklopcem. Ujutro procijediti. Dobit ćete malo gušći (sluzav) napitak kojeg ćete piti. Sjemenke nemojte baciti, možete ih konzumirati uz doručak i večeru. Po želji možete ih zasladiti medom. Ukusno je.

Primena:

Proceđeni napitak se konzumira tokom dana, 3-4 puta po 150 ml pola sata pre obroka.

Uvarak se priprema svake večeri za sutradan. Nemojte praviti zalihe. Uvek mora biti sveže pripremljen.

Način konzumiranja:

Uvarak lanenog semena konzumira se 10 dana, posle se pravi pauza 10 dana i nastavlja se ponovo, do postizanja željenog rezultata.

Na taj način možete regulisati telesnu težinu. Ne stvara zavisnost, mršavite zdravo i sigurno. Sve je individualno, ali da bi se smanjila telesna težina potrebno je 3-5 takvih tretmana.

Pijte puno vode tokom dana.

Atma.hr