Search for content, post, videos

Demonkratija – svet koji smo zatekli i nastavljamo da stvaramo

demonkratija

“DEMONKRATIJA”
piše: Zoran Jovanović

demonkratija

demonkratija

Danas smo svedoci svakodnevnih lekcija i pridika o našem “zaostalom i primitivnom” shvatanju života. O “kršenju ljudskih prava”, “zatucanim pogledima” na moderne trendove, rodnoj ravnopravnosti, “višerodnoj” jednakosti… Oni koji su vekovima ta ljudska prava kršili, genocidnom politikom krivi za nestanak čitavih naroda, nama pričaju o poštovanju ljudskih vrednosti.

Nama, nikako nevinima, jer nevinih pred Bogom nema, ali svakako nama, koji smo bivali istorijsko utočište i zaštita prognanima (Grcima, Rusima, Slovencima, Jevrejima, Romima…) danas dele lekcije oni, koji i dalje zarad svojih interesa, pod plaštom te iste, ustima pune “demokratije”, nastavljaju svoj genocidni niz.

Mi ne prozivamo, samo se branimo. Borimo se za goli opstanak. S’toga će naš otpor jačati, jer druge nemamo. Ono vredno, što svakako poseduju, prepoznaćemo i primeniti. Ono što nam nameću, nikada neće u nama zaživeti. Svoju decu ćemo sami vaspitavati, precima na ponos, sebi za potomstvo.

“Demonkratija” koja nas ubija prisilnom statkorečivošću, nije ništa bolja od fašizma koji nas je ubijao čizmom, jer obe vode istom cilju, izumiranju našeg (i ne samo našeg) naroda.

Glave gore! Pred njihovim emisarima koračajte ponosno i pravo, jer oni su ti koji imaju razloga za stid i kajanje, ako ljudskosti imaju…

Glave gore, jer vi ste svoji na svome, a oni ponovo tuđi na tuđem. Vojske su prolazile balkanskim gudurama, mi opstajali i postojali, ne sumnjajte, svakoj sili bivao je kraj.
Sudbinu Indijanaca, Abordžina… ali i Hazara, nećemo sebi dozvoliti.

Imajte Vere, proći će i ovo zlo, mi ćemo preživeti!