Search for content, post, videos

Kako da prepoznate da li ste se sreli sa karmičkom, blizanačkom ili srodnom dušom?

sreli

U životu možemo imati i iskusiti različite vrste partnerskih odnosa. Svaka duša koju sretnemo ima neku ulogu u našem životu. Bilo da ste se sreli sa karmičkom , srodnom ili blizanačkom dušom.

sreli

koga ste sreli

Nekada možemo iskusiti sve tri vrste odnosa tokom života, a nekada samo neke od ove tri.  Svaka od ovih duša je i naše ogledalo. Međutim samo jedna je naše najpreciznije ogledalo, a to je blizanačka duša.

Sigurno je da se uvek nalazimo u onoj vrsti odnosa koji je u tom trenutku života bitan za nas i za lekcije koje trebamo da naučimo. Sve u cilju našeg duhovnog napretka i evolucije na planeti Zemlji.

Iako je tako u ljudskoj prirodi da teži razumevanju iskustava kroz koje prolazimo i u skladu s tim želimo da znamo o kakvoj se vrsti odnosa radi. Kao i to koja je razlika između karmičkih duša, srodnih duša i blizanačke duše? Je li to isto?

Odgovor na ovo pitanje je da nije isto. A najvažnija razlika između karmičkih duša, srodnih duša i blizanačke duše je upravo ta što karmičkih i srodnih duša možemo imati mnogo tokom života, a blizanačka je samo jedna duša sa kojom delimo istu esenciju, istu dušu. Dakle, ne postoji više blizanačkih duša, već može biti samo jedna u čitavoj večnosti.

Prve veze u koje ulazimo su uglavnom s karmičkim dušama. To  su duše koje ne pripadaju našoj grupi duša, međutim s njima se susrećemo da bismo vratili dug koji smo napravili jedni prema drugima u nekom od prošlih života. Takođe susrećemo se da bismo naučili lekciju koju tada nismo uspeli naučiti.

Ono što je specifično za ovu vrstu odnosa jeste jaka privlačnost. Postoji velika seksualna hemija između dve karmičke duše. Međutim svaki put kada postoji mogućnost da se ovaj odnos ostvari možete uvideti da imate toliko različitosti da odmah osetite da takav odnos nije moguće realizovati.

Koliko god puta davali šansu ovom odnosu, u njemu nešto uvek nije kako treba. Čak vam može biti čudno i možete se pitati kako je moguće da vas ta osoba toliko privlači, a da ste toliko različiti. Ovo je nekada teško prihvatiti, ali najbolja stvar koju možete učiniti jeste da pustite svog karmičkog partnera kada dođe vreme za to.

Svakako ovi odnosi mogu trajati kroz vreme i mogu biti jako izazovni sve dok obe duše ne nauče lekciju zbog koje su se opet srele. Tek kad je lekcija savladana svako može krenuti svojim putem, ali ovog puta bez bilo kakvih teških emocija ili osećaja čežnje što odnos možda nikada nije do kraja realiziran.

Jer treba shvatiti da je razlog tome što  nije predviđeno da s karmičkim dušama provedemo život, one su tu kako bi došle u naš život, promenile nas, a zatim ga napustile.

Tako dok u karmičkim odnosima vraćamo dugove i možemo imati bezbroj ovakvih odnosa, sledeći nivo su odnosi sa srodnim dušama s kojima zajedno rastemo i razvijamo se. Srodne duše su duše koje pripadaju našoj grupi duša. To mogu biti naši roditelji, prijatelji, braća, sestre kao i partneri. Srodnih duša možemo imati puno tokom života.

S njima delimo slične interese, slična razmišljanja i poglede na život. Sa srodnim dušama može nam biti izuzetno lepo i uglavnom ulazimo u brak s njima. S ovim dušama možemo putovati onoliko dugo koliko nam je potrebno kako bismo naučili nešto o sebi.

Dok nas karmičke duše uče o tome kako vidimo spoljni svet i druge, srodne duše nas uče da pogledamo unutra. Da sagledamo sebe i svoje vrednosti, da spoznamo koliko mislimo da vredimo i koliko ljubavi mislimo da zaslužujemo.

Osim što sa srodnim dušama takođe imamo neporecivu povezanost i osećaj da se već znamo, možda ipak najveći pokazatelj da smo u vezi sa srodnom dušom jeste taj da pored njih osećamo da smo mi ti koji trebamo da se mijenjamo i radimo na sebi. Da se ne radi o njima pa čak ni o problemima koji mogu postojati u  samoj vezi.

Srodne duše  su tu  kako bi nam pokazale koliko veličanstveni možemo da budemo kada se zagledamo u sebe. One nam omogućavaju da krenemo putem samootkrivanja i osvešćivanja vlastite suštine. Ali sve to ne isključuje izazove i poteškoće koje možemo osećati u ovom odnosu.

Kada iskusimo ove dve vrste ljubavi, ono što može dogoditi ukoliko smo tako izabrali pre dolaska u fizičku realnost, jeste da pređemo na još viši nivo – a to je odnos s blizanačkom dušom.

S blizanačkom dušom nismo samo povezani na nivou duše, već delimo istu dušu. To je jedna duša koja se podelila na dva dela i jedan deo  je nastanio muški, a jedan ženski pol. Kada se sretnemo osećamo instant duboko prepoznavanje i ljubav kakvu nikada do tada nismo osećali, osećamo kao da smo se ‘vratili kući’ nakon dugog perioda potrage.

Ujedno ovaj odnos može biti i najizazovniji jer je blizanačka duša naše precizno ogledalo. Suočava nas sa svim našim strahovima, ego-reakcijama, programima i obrascima koji su disfunkcionalni. I ovaj proces je obostran. Tako da su u blizanačkom odnosu česte faze razdvajanja i spajanja. No, bitno je da znamo da blizanačka duša nikada ne beži od nas već od sopstvenih strahova i nesigurnosti.

Nekada je lakše otići iz ovog odnosa nego se suočiti sa samim sobom. Na ovom putu je potrebno mnogo hrabrosti  i spremnosti da pogledamo u najskrivenije delove nas samih. Te da promenimo sve ono što ne funkcioniše u našem životu. Sve to kako bismo se mogli lepo sagledati i tako doprineti konačnom spajanju s našom blizanačkom dušom.

Dakle, u ovom odnosu osim osećaja bezuslovne ljubavi biće inicirani i razni strahovi, biće faza razdvajanja i ponovnog spajanja. Sve dok obe strane ne obave svoj deo posla, dok se ne izmene u potpunosti kako bi se mogle uskladiti i jedna sa drugom. Ceo odnos će biti praćen raznim sinhronicitetima koji vas uvek vraćaju jedno drugom.

Jednom kada sretnete svoju blizanačku dušu znaćete zašto ni s jednom osobom pre nije uspelo. Jer sve veze su zapravo priprema za ovaj odnos. Blizanačka duša je naš savršeni drugi deo. Zato je to najveća ljubav koju možemo iskusiti. Ovaj odnos nas duboko menja i nakon njega više ništa nije isto.

Međutim, bitno je naglasiti još jednom da ne moraju svi iskusiti ovaj odnos tokom života. Ali dešava se da što više raste svest i vibracija na planeti Zemlji, sve više je ovih susreta inicirano.

I bez obzira u kakvom se odnosu nalazite, svaki ima svoju svrhu. Svaki doprinosi vašem duhovnom rastu i napretku i svaki je izazovan na svoj način. Takođe će biti prepun divnih trenutaka i poučnih lekcija.

Ono što je bitno jeste da u svakom odnosu uvek pratite i slušate svoje srce. Da govorite svoju istinu. Isto tako da jasno iskazujete svoje osećaje i misli i da verujete da zaslužujete voleti i biti voljeni na najuzvišeniji mogući način jer ste Božansko biće i vredni ste ljubavi i pripadanja samo zato što postojite.

Jedino ako hrabro sledite put svog srca možete dosegnuti pravu, čistu ljubav i živeti svoju istinu. Ona će vam zatim obasjati ceo svijet. Jer kada ste vi ljubav i drugi su ljubav, kada vi živite svoju istinu inspirišete i druge da čine isto, tada svi zajedno stvaramo što bi jedan moj dobar prijatelj rekao – raj na Zemlji.

Atma.hr