Čudotvorni sastojak koji će vašu kafu učiniti neodoljivom!!!

0
67
Čudotvorni sastojak koji će vašu kafu učiniti neodoljivom!!!
sastojak koji menja ukus kafe
sastojak koji menja ukus kafe

Novi trend se pojavio i može u potpunosti promeniti način na koji pijete kafu. Sastojak koji je čini tako posebnom i vrlo ukusnom je maslac. Zaboravite na šećer i mleko. Maslac će pored punog ukusa vašoj kafi podići količinu zdravih, a umanjiti količinu loših komponenti.

Za većinu ljudi, stavljanje maslaca u kafu može da izazove čuđenje, odbojnost i skepsu. Verovatno se pitaju kakav ukus će imati njihov omiljeni napitak ukoliko mu dodaju ovaj sastojak. Na iznenađenje (pozitivno) svih onih koji su probali, kafa je bila nešto drugačija. Ali, odlična.

Razlozi zbog kojih bi trebalo da probate kafu sa maslacem

1. Maslac je mlečna mast izdvojena iz kravljeg mleka. Samo maslac, od svih masti životinjskog porekla, sadrži masnoće koje regulišu nivo holesterola. Ovaj sastojak ima najbolji odnos omega 3 i omega 6 masnih kiselina. Takođe, maslac predstavlja sjajan izvor vitamina K, koji smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

2. Zdrave masti koje se nalaze u maslacu su korisne za mozak i potpomažu stvaranje ćelijskih membrana. Masne kiseline kratkog lanca butirat, nekada su smatrane lošima za telo. Istraživanja su dokazala da sprečava neurodegenerativne bolesti, povećava potrošnju energije i deluje protivupalno.

3. Ukoliko vam ovaj, pomalo neobični sastojak obogati jutarnju kafu, znajte da će vam pomoći da brže sagorite masnoće koje unesete hranom. CLA (konjugovana linolna kiselina) koja se nalazi u maslacu dokazano smanjuje telesne masti, naročito kod izuzetno gojaznih pojedinaca.

4. Kafa sa maslacem ili kako je zovu Bulletproof će vam dati energiju sličnu onoj koju vam daju orašasti plodovi. Ta energija se sporo troši pa ćete ostati siti i orni duže. Ovaj sastojak u kafi omogućava vašem telu stvaranje ketona koji radije troše energiju iz masti nego iz ugljenih hidrata.

5. Ukoliko nemate vremena za užinu, ovaj napitak će vam u potpunosti pomoći da pregurate do večere. Obzirom na veću količinu masnih kiselina, telo će dobiti neophodnu energiju za završetak dana. Sa druge strane, iste te masne kiseline umanjuju dejstvo kofeina pa nema potrebe da brinete o mirom snu.

Kada se pomešaju kafa i maslac, ono što dobijete je izuzetno prijatno kremasto piće. Važno je napomenuti da maslac treba da bude neslan, inače nema mesta uživanju. Ukoliko želite da napravite malu promenu u rutini i isprobate nešto sasvim novo, maslac je sastojak koji vašu kafu može učiniti neodoljivom. Potrebno je samo da probate.