Search for content, post, videos

Inteligentna žena zna stvarno značenje reči: opusti se i briga te

opusti se
opusti se

opusti se

Opusti se. Fraza koja se koristi češće nego “dobar dan”, a upražnjava često taman koliko i Halejeva kometa biva vidljiva golim okom iznad Zemlje. Skoro pa nikad, a sasvim sigurno nedovoljno puta u trajanju jednog ljudskog života.

Opuštenost traje otprilike dok ne počne škola, tj. do sedme godine. Ima puno roditelja koji se svim silama “potrude” da taj period traje i kraće. Neka deca već sa 3-4 godine imaju “obaveza” malo manje nego odrasli zaposleni ljudi, a sigurno više nego prosečan student ekonomije. Nakon navršene sedme godine života, kreće gradacijsko povećanje napetosti. Lepo su ljudi osmislili taj život. Što prosto – kad može komplikovano. Dok ste se okrenuli oko sebe nakon velike mature i ispolaganih ispita, stiže odraslo doba. Period tenzije i odgovornosti. “Sve su muke počele kad je ćale ukinuo džeparac”. Kad se oformi porodica, tu “opusti se” zaista dobija pun smisao. Pogotovo za žene. One luduju u svojim obavezama i brigama od prvog momenta kada su postale mame. Nije ni samo majčinstvo. Uvek deluje kao da je veća odgovornost žene na visokim poslovnim funkcijama takođe. Muškarcima kao da se sve lakše prašta.

Samo mali broj žena mogu sebi da dozvole luksuz i ne podležu malograđanskim sistemima vrednosti. To je veoma važno u kategoriji “briga te”. Pametna žena ne razmišlja o tome šta će svet reći za odluke koje ona donosi. Radi stvari za koje smatra da su važne u njenom životu. Ne obazire se na malograđanske opaske i nezavisna je od trendova, hitova i žanrova. Inteligentna žena prihvata sebe sa manama i vrlinama jer je dovoljno pametna da bude samokritična. Pod uslovom da joj IQ harmonično korespondira sa nivoom emotivne inteligencije.

Pametnu ženu baš briga što je ponekad nervozna ili tužna. Pokazivaće svoje emocije i izražavati svoj stav. Nije joj stalo da je svi obožavaju. Ne mora da bude opšte društveno prihvaćena.

“Opusti se” radi kod pametnih žena takođe. I to iz razloga što su u najvećoj meri prihvatile sebe i ono što jesu, pa im nije problem da se opuste. Da li će izgledati glupo ako zaigraju za stolom uz dobru muziku, izađu u klub i kad im je 70 godina, njih to ne zanima. One isto tako mogu da se opuste jer su svesne prolaznosti života. Uopšte, najčešće su vrlo rano pronikle u neke osnovne filozofske postulate. Svesne su neizvesnosti koju nosi život kao i onoga na šta zaista mogu da utiču.

Znaju vrlo dobro da onaj ko im zameri na opuštenosti i bezbrižnosti i nije toliko važan u njihovom životu!