Ime i prezime su postali veća intima od stanja unutrašnjih organa

0
89
Ime i prezime su postali veća intima od stanja unutrašnjih organa
ime intime
ime intime

Čuvaj svoje ime i prezime kao zmija noge, ali zato noge pokazuj gde i koliko god imaš prilike… Razvoj i rast društvenih mreža doneli su ogromne promene čovečanstvu. Tiha revolucija novih vrednosti, koje smo u toj blagoj stihiji svi manje više prihvatili. Ne postoji put za nazad, ali postoji izlaz napolje. Još uvek ima ljudi koji se zdušno opiru globalnom umrežavanju. Da li su oni u pravu, ili ne, pokazaće vreme.

Jedan od glavnih fenomena koje je doneo internet je mogućnost istupanja u javnosti svakom pojedincu. Tj. onima koji su na internet mreži. Misli više ne ostaju unutar četiri zida ili četiri oka, već plove lako celom planetom. Mnogi životi su preko noći postali javni. Da li bismo mogli da živimo sada bez takvog istupanja? Prosto je postalo normalno. Izvesnija je jutarnja kafa uz računar i društvenu mrežu nego sa nekim živim “stvorom” pored sebe. Potonemo lako u virtuelni svet, mnogo je lakše to , nego preći kućni prag.

Podfenomen ovog fenomena je da veliki broj onih koji žive javni život koriste razne pseudonime. To ima smisla, bilo je uvek onih koji su se potpisivali drugim imenom iz nekih svojih ličnih razloga. Od Homera na ovamo. Ono što je danas zanimljivo, moglo bi se reći iritantno i smešno je to, da iako ne znate ime i prezime nekoga ko vam stalno iskače sa ekrana, imate informacije o stanju njegovih “unutrašnjih” organa.

Očigledno je da žene u većoj meri intrigiraju javnost, te su precizne informacije koje dobijamo ko je koliko kubika filera i botoksa ubacio ispod svoje kože. Ko se s kime viđa, ko je trudan, iz kog pokušaja, koja poza, koji stimulans…

Ko ima ugrađene implantate otpozadi, a ko na prednjoj strani tela, iako  grudi više i nisu predmet rasprave… Koliko ko provodi vremena u teretani, da li ima mlitave noge, kakva je u pms-u, kakva je kad je nervozna i koliko je “emotivna”. Gde će na godišnji odmor i s kim ide, kome (pro)daje svoje telo, koji auto vozi i kako. To kako se vozi trebalo bi da bude korisno za policiju, ali će većina “plavih drugova”, te “iskakače” sa malih ekrana – pustiti bez naplaćene kazne. Ups, izvinite MUP.

Gde ona i on jedu, šta jedu, kako im izgleda garderober. Koliko imaju pari cipela i torbi, da li nose nešto FAKE ili original. To nam je jako važno. Svi smo ponosni na gardober diva koji nas svojim modnim istupanjima predstavljaju u svetu. Nije loše možda za one sofisticiranije  grane turizma. Pa kako da ne znamo ko je obukao prvi onaj čuveni sako što je pronosao ceo svet,  iz milionske serije sašivenih komada, poznatog svetskog brenda. Kako se ona tušira na plaži i u kom smeru kruži rukama dok mrlja svoje telo, s akcentom na zadnju ložu. Kako skače na glavu, kako dasku i obavezno kako otkida selfi na ležaljci. Prosto ne može sebi da odoli. “Toliko sam sebi predivna, moram da zabeležim objektivom svaki svoj uzdah.”

Eto, pseudonim je savim normalna pojava među stvaraocima. Ne moraju da nam saopšte svoje ime i prezime. A šta su te dame, češće gole no obučene, tako značajno stvorile?