7 jednostavnih fraza koje muškarci i žene razumeju različito

0
76
7 jednostavnih fraza koje muškarci i žene razumeju različito

Muškarci i žene se razlikuju po mnogo čemu. Naša redakcija je za vas izdvojila 7 fraza čije značenje je različito, u zavisnosti od pola. To su najobičnije životne situacije, u kojima smo svi bili nebrojeno  mnogo puta. I još jedno – ovaj tekst nema nameru da utvrđuje ko je u pravu, a ko nije. Njegov cilj je da nasmeje i razonodi.

Hajde da razgovaramo

Za muškarca, svaki dijalog znači poziv na rešenje problema. Dakle, kada muškarac čuje frazu Hajde da razgovaramo, on misli da nešto nije u redu i postaje napet.

Za žene, komunikacija je način povezivanja sa partnerom. Zbog toga za žene ova fraza često nema dublje značenje, osim bezazlenog razgovora.

Ne slušaš me šta pričam

Muškarci bolje procesuiraju informacije od žena i iako često izgledaju nezainteresovani, budite sigurni da čuju sve što kažete.

Žena svoju uznemirenost vrlo jasno i glasno gestikulira. Takođe, zene su sklonije ličnoj analizi izgovorenog pa otuda može da dođe njena uznemirenost tokom razgovora.

Hajde zajedno da….

Muškarci ne vole da dele svoje pobede i nisu baš timski igrači.

Naučnici tvrde da oksitocin čini žene društvenijim bićima, jer je odgovoran za povezivanje. Za žene je vazno da rade zajedno, jer tako dokazuju sebi da nisu same, već deo ekipe.

Jel možemo malo da ćutimo zajedno?

Muškarci ovo izgovaraju bez ikakve zadnje namere. Njima je u tom momentu zaista potrebna tišina da bi na miru, u sebi rešili neke stvari.

Postoji šala o ženi koja kaznjava svog muža tako što ne razgovara sa njim. I to je istina- žene često manipulišu situacijom svojim nekomentarisanjem, dok muškarci to uopšte ne vide tako. Kod njih je stvar vrlo jednostavna- ako ti nešto smeta, kažeš. Ako ne govoriš, znači da ti ne smeta.

Jel možemo o tome kasnije?

Muškarci sporije prebacuju pažnju sa jedne stvari na drugu. Kasnije je za njih neutralan vremenski pojam u koji staje sve što nije odmah.

Žene su sposobnije za “multitasking” i u stanju su da prekinu jednu stvar koju rade da bi   obavile nešto drugo i da kasnije završe započeto. Zato je za ženu uvreda kada je stavite na odloženo.

U redu je

Muškarci koriste manje epiteta u svom govoru. Jednostavna fraza kao što je U redu je ili Dobro sam ne znači ništa osim da je večera bila u redu i da je on dobro.

Žena, u proseku, izgovori oko 20 000 reči dnevno, što je 1.5 puta više od muškarca. Za dame je hrana bila fenomenalna, lagana i zasitna, a ona se oseća pomalo umorno, ali je zadovoljna današnjim danom na poslu.

Ovo su muška posla

Kada muškarac izgovori ovako nešto, on uglavnom misli da treba nešto da nosi, popravlja ili pomaže prijatelju.

Za žene, fraza muška posla često znači gomilu muškaraca na jednom mestu, koji pričaju masne viceve i gledaju druge žene.