Search for content, post, videos

Da li su kroz istoriju čuvene blond dame bile samo lepe

blond

 

Blond žene poznatije kao plavuše bile su višedecenijske vladarke seks simbol postolja. Često su ih druge žene smatrale previše slobodnim, a muškarci fatalnim.

Da je plavuše kroz istoriju krasila samo atraktivnost demantovale su mnoge od njih. Teško je izračunati koliki je među najuticajnijim ženama procenat plavuša, ali sigurno nije zanemarljiv.

Evita Peron

eva peron

eva peron

Jedna od najuticajnijih žena u svetu politike XX veka. Iako je živela veoma kratko, svega 33 godine, poslednje godine njenog života ostavile su ogroman trag na političku scenu Argentine, i na položaj žena u slobodnom svetu. Važila je za prelepu ženu, bila je glumica, radijski voditelj a svoj život je završila kao kandidatkinja za potpredsednicu Argentine.

Marilyn Monroe

blond

marilyn monroe

Jedna od najintrigantnijih blond žena ikada. Glumica koja je i danas jedna od glavnih svetskih misterija. Iako je glumila seriju uloga kao dumb blond (glupa plavuša), u privatnom životu bila je neko sasvim drugi. Ljudi koji su u svetu teorija zavere, tvrde da je bila ruski špijun, i da je zato “ubijena” u svojoj kući. Bila je veoma bliska tadašnjem predsedniku SAD-a Kenediju, a njena čuvena čestitka za rođendan predsedniku i danas je hit na internetu. Seks simbol je već pet decenija, savršena žena koja nimalo ne liči na manekenku sa piste.

Catherine Deneuve

blond

catherine deneuve

Prva dama Romana Polanskog, koji sigurno ne bi angažovao nekoga bez harizme. Catherine je među prvim glumicama koje su bile ikone lepote, igrala na filmu granične ličnosti. Odluka da u tom periodu odigra uloge društveno nepodobnih žena, učinila je pionirkom slobodnog umetničkog izražavanja miljea kojem je pripadala. Bila je jedna od “Chanel 5” devojaka, a poznato je da samo creme de la creme lepotica dobije tu čast.

Madonna

blond

madonna

Louise Ciccone poznatija pod nadimkom Madonna umnogome je uticala na sliku čitavog sveta. Njena paradigmatska revolucionarnost pre svega uzimanjem samog nadimka i kritika katoličanstva – bila je skandal svetskih razmera. Ljude nije šokirala samo svojim izjavama već i pesmama koje su se slušale u celom svetu. Zajedno sa svojim prijateljem, Jean Paul Gaultier-om, patentirala je prva skandalozne scenske kostime. Za ovakav medijski proboj i pokoravanje svetske pop scene potrebna je zaista ne samo hrabrost, već i zavidna količina inteligencije. Njena harizma je možda pakt sa samim đavolom, ali je ona jedna od najuspešnijih poslovnih žena na planeti.

Sharon Stone

blond

sharon stone

Ženi koja je zahvaljujući jednoj sceni u trajanju od dve sekunde postala svetski popularna, ne preostaje ništa drugo nego joj aplaudirati. Mnoge glumice su bile potpuno obnažene na platnu ali je Sharon jednim prekrštanjem nogu zapečatila priču o erotičnosti. Osim što je sjajna senzualna glumica, svoj život je u velikoj meri posvetila humanitarnom radu. Retko kad je slikana i medijski praćena u svojim humanitarnim akcijama, što najčešće znači da to neko radi od srca, istinske empatije i želje da pomogne. Članica je “Mense” i ima IQ preko 150.

Naravno, ne bismo smeli preskočiti i Brigitte Bardot, Kim Basinger, Michelle Pfeiffer, Pamelu Anderson, Carliz Theron i još nekolicinu njih.