Prema jednom britanskom istraživanju majke bi zarađivale 92 hiljade evra godišnje

0
22
Prema jednom britanskom istraživanju majke bi zarađivale 92 hiljade evra godišnje
britanskom istrazivanju
Biti mama

Prema jednom britanskom istraživanju, majke bi zarađivale više od 92.000 evra godišnje. Kada bi im plaćali za neprestanu brigu o deci, presvlačenje, menjanje pelena, hranjenje, pranje, peglanje, čišćenje… To je, piše u izveštaju istraživanja, otprilike plata koju zarađuju lekari, piloti i advokati.

Većina roditelja kaže da je roditeljstvo najbolji “posao” na svetu. Sasvim sigurno i jeste, ali složićete se, bilo bi sjajno i da za taj najlepši posao na svetu budu i plaćene. Znamo da je to nemoguće, bar ne u bližoj budućnosti. Ali zanimljivo je da vidimo kolika bi im, bar teoretski, bila plata.

U ovom istraživanju je učestvovalo 1.200 majki. One, u proseku, provode četiri sata svakog dana čisteći, oko dva sata spremajući hranu, sat vremena dnevno troše na pranje odeće, a deci su na raspolaganju 24 sata svakog dana.

Ako se još na to doda da i 44 odsto porodica koje su učestvovale u istraživanju ima kućnog ljubimca i da dve trećine majki mora na sve obaveze još i da hrani, kupa i šeta tu životinju, jasno vam je koliko dnevno rade.

Rezultati su pokazali i da 74 odsto majki oseća da je sav teret kućnih poslova na njima. Dok 67 odsto sebe smatra u potpunosti odgovornom za decu, u smislu da im partner ne pomaže oko dece.

IDEJA OVOG ISTRAŽIVANjA BILA JE DA SE ISTAKNE KOLIKO MAME NAPORNO RADE, ČAK I ONDA KADA NISU NA POSLU.

I naravno, većina majki se na to nikada neće ni požaliti jer je njihova ljubav prema deci ona najveća. Na svaki način neponovljiva i za svoje mališane bi uradile sve, i još više od toga