Plodni dani

0
107
Plodni dani

 

Objašnjavam pre neki dan svojoj kumi koliko je srećna jer nije “hormonalna”. Ja normalniju trudnicu od nje nisam videla a postporođajni cirkus koji mene drži i šest godina i dva deteta kasnije, nju je samo mesec dana drmao. Gledam je kako raste u mamu i lepo vidim svojim očinjim vidom da je prilično normalna mama.

Ima tako nas žena pa budemo uravnotežene i odmerene i posložene i sve nekako zrele i kako treba.

To naravno nikako nije slučaj sa mnom.

Moj život se deli na dobila sam i treba da dobijem. Moj PMS traje nekad i po dve nedelje a ja ne znam kako moj muž izdržava sve to već 19 godina. Jednom prilikom smo ustanovili da sam dala tri otkaza na poslu na dan kad sam trebala da dobijem. Nivo hormonalnog ludila, PMS na steroidima je od mene pravio supersoničnu žentrkaču koja ne zna šta radi jer je u stanju pomućene svesti. Meni bi u Americi ladno otpisali ubistvo zbog opravdanog promenjenog stanja svesti.

Ono što je interesantno je osim što mi je PMS izrazito komplikovan, a život u njemu izgleda kao vožnja rolerkosterom sa konstantnim promenama raspoloženja, gde vremenska prognoza ipak najčešće očitava nadrk, potom rasplač i potop, ja uvek znam i kada su mi plodni dani. I to ne samo po tome što me boli stomak i tačno znam iz kog jajnika mi se otpušta jajna ćelija i u koji sat već što mi se promeni i očinji vid.

Moj muž tih dana postaje Apolon glavom i bradom. Odjednom je viši bar deset cm a lakši za dvadeset kg. Oči su mu lepe i duboke a kad god me nešto pita ili pogleda ja se sve nešto promeškoljim i uputim mu značajan pogled. Njemu to sve nije ništa jasno i verovatno misli da hoću da ga zamolim da baci đubre ili nešto slično, a ustvari mi onda postaje posebno “zanimljiv”.

Tih dana ga češće grlim i ljubim, a sve njegove šale i priče postaju potpuno neodoljive. Tih dana jedva čekam da deca zaspu ili odu kod tetke. Tih dana volim da đuskam i skitam, tih dana oblačim haljine i svaki dan brijem noge. Tih dana ne razumem zašto me niko ne razume.

Kada sam u plodnim danima ja sam dobro raspoložena i često razmišljam kako je to priroda uredila. Kako smo mi žene usklađenije sa njom od muškaraca, kako ona vlada nama na neočekivane načine, kako su neke žene “hormonalnije” od drugih i da li je to bolje ili lošije za nas.

Plodni dani su vam kao letovanje. Jedva čekate da odete na njega, jer ćete uživati u moru, kupanju i sunčanju. Imaćete sreće ako ne izgorite i čim se priviknete morate nazad kući. Koliko god da vam je bilo lepo na letovanju, ipak nije toliko koliko ste zamišljali da će biti.

Izvor: Icbmother.com