Eko pozorište “Čarapa” – izveštaj sa otvaranja sezone

0
72
Eko pozorište
eko pozoriste
eko pozoriste

Eko pozorište Čarapa, o kom smo već pisali, je počelo sezonu i prva predstava, izvedena u prostorijama dečijeg kulturnog centra u Takovskoj je bila neverovatno posećena. Na samom ulazu su nas dočekali mladi momci i devojke koji su nas uputili kako doći do ulaznice. Limenkice koje ponesete sa sobom predate ljubaznom timu sakupljača, a oni vam za uzvrat daju ulaznicu. Pored ulaznice, dobijete i program za tekući mesec i flajer o važnosti reciklaže.

Sledeća stanica jeste gospodin Limenko, koji izaziva veliko oduševljenje posetilaca. Glumac odeven u kostim superheroja vodi decu kroz praktičan proces pravilnog skladištenja limenkica. Njegov zeleni bicikl ima cev u koju deca ubacuju limenke, a on okrećući pedale, sabija ih i omogućava lakši transport do reciklažnog postrojenja.

eko pozoriste
Limenko

Na pultu pored moguće je pazariti eko torbe i cegere, magnete i bedževe, a jedina valuta koju oni primaju jesu limenke. Novac u ovoj priči ne igra presudnu ulogu.

Kada su otvorena vrata sale, reka dece se zaputila da zauzme svoje mesto. Veoma brzo sva sedišta su bila popunjena i predstava je mogla da počne.

Ne postoji mnogo stvari koje se mogu meriti dečijim izrazom lica. Preporuka svakom roditelju je da jednom povede svoju decu na ove predstave i vidi o čemu pričamo. Magija počinje onog trenutka kada se pogase svetla. Paravan na bini kao deo scenografije i mali lutak po imenu Avgust koji se predstavlja deci.

“Patkica Žutkica” je interaktivna, polu lutkarska predstava u kojoj glumci komuniciraju sa publikom. Zadaju im zadatke, traže od njih pomoć i uključuju ih u samu predstavu.

Jedina rečenica koja se čula prilikom izlaska iz sale je “Zašto je trajalo ovako kratko?”

Neverovatno i nezaboravno iskustvo koje toplo preporučujemo svima!