Koliko nam je internet olakšao život – pozitivna strana korišćenja interneta

0
86
Koliko nam je internet olakšao život - pozitivna strana korišćenja interneta

Kada se internet uselio u naše domove već smo i zaboravili. Internet paketi odavno su postali ravnopravni članovi porodice. Kućni internet podrazumeva se u mnogim domaćinstvima baš kao što je to struja, voda, grejanje. Kažu da se na lepo čovek brzo navikne, a izgleda da nam je kućni internet doneo mnogo toga lepog, najpre, u vidu neograničene količine informacija. Takođe, olakšao nam je umnogome obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Bez odlaska u banku, poštu…

Plaćanje računa ume da bude zamorno i najčešće to odlažemo do poslednjeg trenuta. Čekanje u redu, poneka rasprava, koja je često neizbežna, samo je deo stepenika koje prolazite na putu ka šalteru. Još ako vas tamo dočeka ne tako raspoložen radnik, “ugođaj” je kompletan.  Međutim, onaj ko ima kućni internet i savladao je pravila aplikacije za plaćanje, ovaj problem rešava bez izlaska iz svog doma. Jednostavno sa svog računa uz pomoć aplikacije banke sredstva prebacuje onome kome je potrebno.

Hrana na kućnom pragu

Kada vas mrzi da spremate hranu ili da uopšte izlazite napolje po nju, kućni internet opet rešava problem. Brojne su aplikacije preko kojih hrana može da se naruči, a osim toga, u većini slučajeva možete da pratite vašu narudžbinu.  Tako ćete svakog trenutka znati za koliko je na vašoj adresi. 

Kupovina iz fotelje

Možda će mnogi misliti da su nas kućni internet paketi ulenjili, jer nam je sve na dohvat ruke u samo nekoliko klikova. Danas, gotovo da nema robe koja se ne može naručiti on lajn i stići na našu adresu. Skoro svaka prodavnica nudi opciju internet kupovine. I tako kućni internet još jednom omogućava da bez napuštanja kuće dođete do stvari koju želite, bilo da je reč o tehnici, garderobi, igračkama…

Treniranje od kuće 

A ako ste se zaista ulenjili, a možda čak dobili i koje kilo više jer vam je kućni internet posato kućni prijatelj, ne bojte se, jer on i za to ima rešenje. Vežbanje on lajn. Brojni su tutorijali, saveti kako da skinete kilograme. A sve što vam treba je stabilna konekcija i dobra volja. 

Sadržaji su na dohvat ruke

Još jedna od prednosti koje su nam omogućili internet paketi jeste dostupnost sadržaja. Učinili su da ploča, kaseta, cd postanu prošlost. Sada šta god poželimo u određenom trenutku to možemo i da slušamo. I to bez ograničenja. Možemo i da gledamo, bez, na primer, čekanja termina za seriju. Kućni internet omogućio je da “bindžujemo” i nekoliko epizoda pogledamo u jednom dahu. Sve je na dohvat ruke.

Olakšana komunikacija

I najposle, ali ne i najmanje bitno, internet paketi povezali su nas sa celim svetom. Komunikacija nikada nije bila lakša. U relanom vremenu možemo da pričamo sa prijateljem na drugom kontinetnu. I ne samo da govorimo, već i da ga vidimo. Iako većina to čini koristeći kućni internet, tehnologija je uznapredovala, pa se sve češće aplikacije poput skajpa instaliraju i na telefone, kako bi se razgovorii obavljali u hodu.A koliko je internet koristan u komunikaciji, najbolje je pokazala situacija sa pandemijom korona virusa, kada su mnogi poslodavci putem video aplikacija organizovali rad od kuće, konferencije, razgovore za posao.