Search for content, post, videos

Nega kože kojoj se pristupa iz kompletno nove dimenzije

Pyunkang Yul – nova dimenzija u kojoj je nega kože okružena prirodom, tradicijom i duhom orijentalne medicine. Raspitujući se o tematici pravilne nege, pronašli smo za vas više korisnih trikova, koji plene širom sveta. Korejska kozmetika temelji svoj kvalitet na savršenim formulama, koje su obogaćene biljnim ekstraktom iz raznih izvora, nemaju izrazit miris i čine da nega lica bude potpuna. Inovativni pristup u nezi pažljivo spaja tradicionalne prirodne ekstrakte koje se koriste više hiljada godina, sa sastojcima i postupcima koji su vrlo savremeni.

Korejska kozmetika stvorila je revolucionarnu dimenziju u kojoj nega lica izgleda drugačije. Podrazumeva uvažavanje različitih tipova kože, ali i faktore koji potiču iz spoljašnjosti i iz stanja organizma. 

Korejska kozmetika negu vidi potpuno drugačije

Nega kože ima drugačiju suštinu, uz nove linije proizvoda. Dok su jedni „zaduženi“ da „greju“ lice, drugi su tu da „hlade“. U prvu grupu najčešće se ubraja korejska kozmetika koja pojačava cirkulaciju, odmara kožu i čini da ne bude suva. To su preparati bogati hranljivim materijama i antioksidansima, kao što su: kreme, toneri, gelovi i ulja za lice. Za osećaj hlađenja kao faze u kojoj se zaokružuje nega lica, tu su sprejevi, serumi, ampule i kreme namenjene hidrataciji kože. Oni su namenjeni održavanju vlažnosti kože, sprečavanju dehidratacije, a bitnu ulogu imaju i za ciscenje lica.

Kozmetički preparati koji imaju visoku koncentraciju vode, uz raznovrstan sastav i teksture, kao i čuvene biljke u svom sadržaju, čine da nega koze bude vrlo temeljna i precizna. Estrakt korena biljke Coptis japonica, i medicinski orijentisana Astragalus, deo su preparata koje korejska kozmetika neiscrno kreira protiv upalnih procesa i pružajući koži antioksidanse.

Nega lica koja se zasniva na delotvornosti čuvenih biljaka

Biljka koja dolazi iz medicinske upotrebe u Kini, jeste Astragalus membranaceus (Huang Qi), gaji se između 3 i 4 godine, pa tek onda upotrebljava. Veoma je bogata vitaminima i antioksidansima. Nega koze uz ovu biljku temelji se na sprečavanju upala.  Sa druge strane, Coptis japonica (Huang Lian) je biljka čiji je koren, tačnije njegov ekstrakt, korejska kozmetika prepoznala kao vrlo delotvoran. Efekti se prepoznaju kroz sprečavanje upale, a primenjena oralno rešava problem dijareje, povraćanja i otečenih desni, a odlično deluje i na povišenu telesnu temperaturu. 

Istraživali smo i koji tipovi proizvoda daju novu dimenziju u pogledu koje nega lica postaje vrlo praktična, jednostavna i temeljna. U pogledu kolekcija koje „greju“ kožu i čine da ne bude suva, kao i da se obnavlja, postoji veliki broj proizvoda. Uglavnom većina ima i antiejdžing efekat, ali nega koze je na prvom mestu. 

Čuveni Astragalus čini da nega kože dobije tretman koji „greje“

Nega lica uz ovu biljku dobila je novi oblik. Veći broj tonera obogaćenih ekstraktom astragalusa bez dodatka vode, čini da budu nežni i lepo se upijaju na koži. Uz nešto veću gustinu, imaju lagan sastav i lepljivost prilikom stavljanja i daju koži blistav sjaj i svilenkast osećaj pod pristima. Masna koza, kao ni suva, više nisu problem. Tu su i ulja, koja su odlična ukoliko je koža veoma suva i podložna pucanju. Lagana tekstura se lako upija, a ima efekte u pogledu glatkoće i novog sjaja lica. 

Mnogi preparati koje je korejska kozmetika kreirala uz ekstrakt korena biljke astragalus, sadrže ulja, za održavanje vlažnosti kože uz proizvode srednje gustine, elstičnost i mlad i svež izgled. Mogu se pronaći u ponudi Skin Temple.

Coptis japonika – nega lica uz linije koje osvežavaju i  „hlade“ 

Pravilna nega lica zahteva upotrebu preparata koji „hlade“ kožu. I u ovoj kategoriji su poznati toneri, serumi, kreme i ampule, ali su bazirani na biljci Coptis Japonika, koja je visoko koncentrisana i daje osećaj hlađenja i umrivanja lica. Nega koze koja se zasniva na ekstraktu korena ove biljke, kao prioritet ima hidrataciju, kojoj treba da prethodi aktivno ciscenje lica. U ovom pogledu, ampule su preparati koje korejska kozmetika kreira vodeći računa o složenosti teksture, laganom osećaju, brzom upijanju i blistavosti tena. Linija proizvoda Moisture na primer, kreirana je za različite tipove kože: tu je mešovita, suva i ispucala, dehidrirana, ali i masna koza. Uz različite kolekcije, koža postaje neverovatno negovana, blistava i čista, što je dimenzija prirodne lepote.

Razgledajući šarenoliku ponudu proizvoda koje je vrhunski kreirala korejska kozmetika, zaključili smo da je osnovni element koji kreira svaku dimenziju i neosporno se nalazi u bilo kom proizvoda, jeste bogatstvo koje potiče iz prirode, u ovom slučaju biljke. Pozivamo vas da pogledate internet ponudu raznovrsnih linija kozmetičkih preparata na sajtu, bez obzira na tip kože, jer verujte nam, možete pronaći savršenu negu za sebe.