Birajte čizme naspram svoje visine i figure

0
73
Birajte čizme naspram svoje visine i figure
figure cizme
cizme

U svetu mode i stila mnogo toga zavisi od vaše figure i visine. Nije dovoljno da je nešto samo moderno i super izgleda, treba obratiti pažnju na više detalja. Modu bi svakako trebalo prilagođavati svom stilu, a nikako obrnuto.

Ugledali ste neodoljivi sveže pristigli par čizama u vašoj omiljenoj prodavnici, probate ih, a one i nisu nešto naročito. Na nekom drugom možda bi zaista bile kao iz snova, očigledno ne odgovaraju vašoj figuri.

Prosečna visina žena u Srbiji je 166 cm. Ovaj podatak je važan kako biste lakše odredili u kojoj ste kategoriji kada je u pitanju tema odabira asesoara.

Kratke čizme do članaka

Veoma popularan tip čizama, zbog svoje praktičnosti. One mogu da se nose u bilo kojoj prilici i veoma su prilagodljive različitim outfit-ima. Ono što ih još čini toliko “nosivim” je činjenica da odgovaraju svakoj visini i figuri. Za niže i vitke žene preporučuju se ankle boots sa štiklom, obavezno u boji pantalona ili suknje koju nosite kako vam ne bi skratile figuru.

Midi, polu-čizme

Midi čizme su najprikladnije za žene bez oblina, tzv. pravougaona građa. One će pojačati volumen i akcenat lista i članka noge, što će vaše telo učiniti oblijim.

Probajte polu-čizme sa štiklom, dodaće vam začin ženstvenosti, i naravno ukoliko ste nižeg rasta izdužiti znatno figuru.

Čizme do kolena

Čizme do kolena najbolje pristaju damama sa oblinama. Pošto je akcenat baš na kolenima, morate biti vlasnica perfektnih zglobnih čašica. Ova vrsta obuće i u ravnoj varijanti znatno izdužuje vaše noge, tj. izgled cele figure. One mogu da se kombinuju jednako dobro uz suknju haljinu ili pantalone i uvek će vaša kombinacija odisati klasikom.

Čizme preko kolena

Ovo su najčešće pogrešno nošene čizme. Veoma  često se može videti žena koja ih nosi jer su u trendu. Čizme preko kolena su napravljene isključivo za visoke i vitke žene, i njima daju seksi look. Ukoliko ste nižeg rasta ili žena koja ima obline, ovakve čizme učiniće vas nižom, a vaše butine znatno debljim.