Search for content, post, videos

Bio jednom jedan Lav. Kakav Lav? Mali Lav.

Mladost ludost. To je u redu i mnogo toga treba pripisati neiskustvu i mladosti. A šta sve može da se desi kad jedan Mali Lav dobije da vodi stado ovaca umesto krda lavova?

mali lav

tabloidi

Da li ste znali da je dokazano da su učesnici rijalitija u stanju da ubiju čoveka u programu?

Desi se to, da se na nacionalnoj frekvenciji Mali Lav grohotom smeje “neznanju” svojih sugrađana. Sprovodi se anketa u kojoj se postavljaju dvosmislena pitanja sa ciljem ponižavanja ispitanika. Već dovoljno govori to ismevanje neznanja o znanju Malog Lava, ali je za nijansu tužnije to što neki veliki dečaci i devojčice zdušno podržavaju ovakve akcije. Građani koji se izjašnjavaju protiv režima bivaju izvrnuti ruglu i od toga se pravi urnebesna komedija.

To nije prilika mladih lavova. To je jedna tužna slika sredovečnih bitangi koji ne biraju sredstva da se održe na svojim zamišljenim “visokim položajima”. Jedna tragedija posrnulog kapitalizma koji je samleo i ono malo karaktera koji su takvi ljudi, ubeđena sam, bar u mladosti imali…

Svo to tužno ismevanje dolazi sa frekvencije, gde je gola guzica, porno sadržaj uživo, štrumfete, starlete, rijaliti debilizam i nasilje 85% posto programskog sadržaja. Ostatak od 15% je jednako toksična Lea uz otvorena pisma vlasnika televizije. Na toj televiziji očekuje se od građana da znaju srpsku istoriju, i sva aktuelna zbivanja bez premca… Nije potrebno dalje objašnjavati.

Pa stidljivo postavljam pitanje, zašto Mali Lav malo ne razmisli? Zašto svoju genijalnost ne upotrebi upravo u borbi protiv takvog apsurda?

U čemu je satisfakcija ismevati slabije ili neznanje? Pritom ne obazirući se na sopstveni moral ili karakteristike medijske kuće odakle se cela ta priča plasira. Zar svaki pametan i vaspitan mladić ne bi postavio sebi takvo pitanje?

Nažalost, novac je iznad vrline, lajk iznad podrške ljudi, pa i najpametnija deca poput Malog Lava posrnu bez razmišljanja.

Pravi čuvar stada i njegov “PR” tapšu iz pozadine i ohrabruju Malog Lava, uveravajući ga da će jednoga dana, za najviše dve do tri godine, umesto stada ovaca voditi krdo lavova.

I sigurna sam, o tome i sanja Mali Lav. Bar želim da verujem, jer je mlad.