Ženski i muški znakovi horoskopa i njihovi vladari

0
231
Ženski i muški znakovi horoskopa i njihovi vladari
znakovi horoskopa
znakovi horoskopa

Kada sam počela sa izučavanjem horoskopa tj. astrologije, nikako mi nije bila jasna  podela na muške i ženske znakove. Prvenstveno što mom logičnom umu to nije bilo prihvatljivo . Jednostavno mi simbolika nije išla uz raspodelu, recimo jarac da bude ženski znak, zašto onda nije koza? Verovali ili ne ima veze sa brojevima i njihovom podelom na muške i ženske brojeve koja je došla sa teorijom brojeva i Pitagorom. Još jedan dokaz da su numerologija i astrologija usko povezane, zar ne? Ustvari podela je veoma jednostavna neparni znaci su muški a parni su ženski, ali se u astrologiji uvek kreće od ovna.

Ovan – muški znak, vladar Mars

Ovo mi je bilo svakako logično a biće i vama. Kad se setite da je Mars ratnik i samim tim nosi mušku energiju. Mars kod svakog od nas predstvalja našu energiju u zavisnosti od znaka i kuće u kojoj se nalazi. Kod muškaraca to su oni kao momci i njihova energija i seksualnost, dok kod žena u horoskopu to su njihovi muškarci koji dolaze u njihov život – dakle njihovi momci. Mars se najbolje oseća u vatrenim znacima (ovan, lav i strelac, tim redom) ali i u jarcu je jak. Najgore u vodenim – prvenstveno u raku, ali i u vagi i biku.

Bik – ženski znak, vladar Venera

Kada pomislite na bika, sigurno vam ne deluje kao ženski znak, ali Venera tu pomaže koja nosi žensku energiju, lepotu, blagostanje, ljubav. Venera je ovde u dnevnom domicilu, statična i jaka, ujedno najbolja pozicija za Veneru. Najbolje se oseća (pored bika) i vagi kojom vlada, ali je ovde u vazdušnom znaku pa je znatno osetljivija i usmerena na druge. Najteža pozicija za Veneru je u znaku device, ovna, škorpije, a ni u jarcu nije sjajna. U muškom horoskopu ona predstavlja njegove devojke i način na koji on shvata ljubav, ali i kako je devojkama pored njega. U ženskom horoskopu predstavlja nju kao devojku i njeno shvatanje ljubavi.

Blizanci – muški znak, vladar Merkur

Kada pomislite na simboliku blizanaca deluje neutralno, jer mogu biti oba pola zar ne? Međutim ovde ni planeta koja vlada ovim znakom ne pomaže mnogo. Ona predstavalja rodbinu i dete u horoskopu što opet može biti oba pola. Dakle ovo moramo zapamtiti da je muški znak, jer nema neko logično objašnjenje. Merkur kod oba pola predstavlja um, komunikaciju, način na koji mislimo, koncentraciju… Najjači je u blizancima i devici, a najslavniji je u vodenim znacima (rak, škorpija, ribe) ali i strelcu.

Rak – ženski znak, vladar Mesec

Eh, što nije rakčica onda? Mesec pomaže, koji je važan ženski faktor u svakom horoskopu. Kod muškaraca je to njihova majka, buduća žena, ali se često uz Merkura gleda i za decu. U ženskom horoskopu to je njena majka i ona sama kad postane majka. Kod oba pola to su njihove emocije i duša. Najbolja pozicija je svakako u raku i biku, eventualno lavu i strelcu, loše pozicije su prvenstveno u škorpiji, pa u jarcu, ali i u ovnu i blizancima.

Lav – muški znak, vladar Sunce

Lav – totalno logično po oba pokazatelja. On je i u prirodi muškog pola, a Sunce je takođe nosilac muške energije. U muškom horoskopu to je on kao ostvaren muškarac kroz svoju porodicu. Što se tiče ženskog horoskopa, sunce predstavlja muža. Kod oba pola to je njihovo zdravlje, ego, njihov otac. Pored lava, Sunce se dobro oseća u vatrenim znakovima ovnu i stelcu, a najgore u vagi pa u vodoliji.

Devica – žesnki znak, vladar Merkur

Ovde je takođe logična priča, devica po simbolici je devojka. Ovde je Merkur u noćnom domicilu pa nije toliko izražen kao kod blizanaca. Dakle zato device više analiziraju, a manje pričaju.

Vaga – muški znak, vladar Venera

Ok, vaga kao vaga može da bude muškog znaka, ali Venera nikako, iako je ovde u noćnom domicilu. Dakle u astrologiji nije sve logično. Objasnili smo gore već šta Venera predstavlja, ali bitno je spomenuti da pored ljubavi ona predstavlja i novac.

Škorpija – ženski znak, vladar Pluton

Škorpija i njen vladar Pluton koji je veoma moćan je ženski znak horoskopa? Opet nema logike, ali je tako. Naročito zbog toga što dok nije bio otkriven Pluton, gledao se Mars kao vladar ovog znaka. Mars smo rekli da je muška energija, ali eto – škorpija ispala ženski znak. Pluton se loše oseća u biku ali i u vatrenim znakovima (ovan, lav, strelac).

Strelac – muški znak, vladar Jupiter

Strelac je prema simbolici pola čovek, pola konj. Ok, može da prođe kao muški znak. Jupiter nam je jako važan jer nam donosi sreću, uspeh i bogatstvo, putovanja, sve uz uslov da je na dobroj poziciji i u dobrim aspektima. Loša pozicija za Jupitera je u znaku jarca, pa zatim u blizancima.

Jarac – ženski znak, vladar Saturn

Vladar Saturn predstavlja oca, starije ljude, autoritete. Tamo gde je Saturn u natalnom – tamo su i strahovi, blokade i teškoće. Pored jarca, jak je u škorpiji, biku, loše mu je u ovnu, raku i lavu.

Vodolija – muški znak, vladar Uran i Saturn

U simbolici horoskopa, žena koja drži bokal sa vodom, sad probajte da zamislite da je to neki muškarac. Bilo bi logičnije da je jarac muški a vodolija žesnki znak, ali nije. Tamo gde se Uran nalazi biva haos, iznenadne promene i pometnja. Bez njega ne bismo nikad ništa menjali. Loša pozicija za njega je u biku, lavu, škorpiji.

Ribe – ženski znak, vladar Neptun

Ok, ribe mogu proći kao ženski znak u domenu horoskopa, ali Neptun kao vladar mora malo teže. Navikne se čovek vremenom. Neptun nam donosi maštu, kreativnost, morska putovanja. Ukoliko nije dobro postavljen donosi  laži, obmane, prevare i spletke. Tako da sa njim uvek oprezno. Na poziciji gde se nalazi nam ne dozvoljava da stvari vidimo realno. Loše se oseća u lavu i devici.