7 makeup grešaka kada su u pitanju obrve

0
82
7 makeup grešaka kada su u pitanju obrve
makeup
makeup obrva

U poslednjih nekoliko godina, makeup stručna javnost stavlja obrve u prvi plan. Dugo je važilo pravilo “što tanje, to bolje”, a sada je situacija gotovo pa obrnuta. Evo nekih saveta, šta izbegavati kada su u pitanju “obrvice pijavice”:

1.Pažnja!

Izbegavajte nanošenje bilo koje vrste kozmetičkih proizvoda na obrve poput : losiona, bb kreme, krema za sunčanje ili pudera. Ako nešto ne stavljamo na kosu, ne bi trebalo da stavljamo ni na obrve. Folikuli dlaka, u kontaktu sa pojedinim kozmetičkim sredstvima, mogu da oslabe. To izaziva opadanje obrva.

2.Ogledalo

Za dobar makeup, morate da imate dobro ogledalo. Nikada ne koristite ono koje uvećava, jer bi vam obrve na kraju čupkanja i uređivanja mogle da izgledaju u najmanju ruku čudno.

3.Trimer makaze

Ne preterujte sa makazama. Ne želite da izgledate kao vanzemaljac sa prekratkim obrvama koje izgledaju potpuno neprirodno. Veoma mali broj žena zaista ima potrebu za skraćivanjem obrva. Češljanje obrva učiniće ih urednim i povećati im volumen tj. gustinu.

4.Odrediti dimenzije

Vrlo je važno odrediti dužinu obrva. Predeo između očiju i kraj obrva treba s posebnom pažnjom tretirati. “Drvoseča look” se izbegava tako što se dobro izdepilira oblast korena nosa. Ako imate usko lice, obratite pažnju na krajeve. Obrve ne smeju biti predugačke, jer biste mogle da pazarite “cartoon look”. Ako niste sigurni da možete da postignete idealne dimenzije sami, izaberite dobrog kozmetičara da to uradi. Bar ćete imati koga da krivite ako se desi fijasko.

5.Prevelika gustina

Da, i to može da se desi. Žene platinaste kose, pogotovo bi trebale da obrate pažnju na ovaj momenat. Nežna plava kosa, nikako ne ide uz dva kubika olovkom pojačanih ili istetoviranih obrva. Čupajte obrve red po red, strpljivo, dok ne postignete željenu gustinu, naspram performansi lica.

6.Pinceta je najbolja opcija

Povratak na “old school” varijantu se smatra najboljim. Čupanje koncem i depilacija, pogotovo u kućnoj režiji, mogu da naprave ozbiljnu propast. Stara dobra odmerena pinceta, spora je kao puž, ali je najefikasnije i “stress free” sredstvo.

7.Dobra makeup investicija

Investirajte u kvalitetnu olovku za obrve. Na tržištu postoje one koju su efektne i postojane u jednakoj meri. Važno je odabrati “prirodnu” boju, kako biste izbegle onaj darkerski look. Osim u slučaju kada ste darker-ka. Birajte nijanse koje se poklapaju sa vašom bojom obrva ili koje su za jedan ton tamnije.