Vodolije, počinje Vaše vreme vladavine nebom.

0
68
Vodolije

Dobro došli u vladavinu Vodolije! Srećan rođendan svim pripadnicima najzanimljivijeg znaka zodijaka.

Element je Vazduh, a kvalitet je fiksnost. Kao znak, Vodolija spada u natprosečno inteligentne jer ima Urana za svog vladara. Kod njih je sve iznad proseka i pod uticajem neobičnog, originalnog, čudnovatog. Period kada vladaju Vodolije je od 20. januara pa do 18. februara. Tada značajnu energiju osećaju i oni koji imaju podznak u ovom znaku kao i  Mesec, Mars ili Veneru.

Vodolije se predstavljaju na dva načina: sa jedne strane kao stidljivi i mirni, a sa druge strane mogu biti ekscentrični i energični.

I u jednom i u drugom slučaju su duboki mislioci koji vole da pomažu drugima. Visoko su intelektualan znak. Kao što su Škorpije vatrena voda tako je i Vodolija vatrena nezavisnost. Osobe su bez predrasuda i nemaju potrebu da se bilo kome dokazuju.

doba Vodolije 20. januar- 18. februar
doba Vodolije 20. januar- 18. februar

Ključna reč za razumevanje jedne Vodolije je mašta.

One maštaju, stvaraju i vizuelno funkcionišu. Za njih ne postoji ništa što je neostvarljivo.

Vodolija je vazdušni znak i kao takva koristi svoj um u svakoj prilici. Ako ne postoji mentalni podsticaj, postaje joj dosadno i nedostaje joj motivacije da postigne najbolje rezultate.

Uran, vladajuća planeta Vodolije, ima naglu i ponekad agresivnu prirodu. Ali on Vodolijama daje vizionarske moći kojima su u stanju da proniknu u budućnost i znaju tačno šta će se dešavati u istoj. Uran je vizija, tehnologija, budućnost u očima Vodolija.

Vodolija je simbol čuvara vode, one koja leči ljude, biljke i životinje i osigurava da se život nastavi. Zato Vodolije teže da osete udeo u životnom ciklusu i u stanju su da urade bilo šta da bi se on održao.

Problematični delovi tela za Vodoliju su zglobovi i cirkulacija. Za dobro zdravlje, najbolje bi bilo da redovno obavljaju preglede ovih organa.

Najveći problem za Vodolije predstavlja osećaj da su ograničene ili sputane. Zbog želje za slobodom uvek će težiti da osiguraju slobodu govora i kretanja onako kako im odgovara. Vodolija ima reputaciju hladne i bezosećajne osobe, ali to je samo njen odbrambeni mehanizam protiv preterane bliskosti.
Treba da nauče da veruju drugima (ali ne i da budu naivni i lakoverni, čemu su izuzetno skloni). Takođe, treba poraditi na izražavanju emocija na zdrav i progresivan način. Ovo su dve veštine koje Vodolije stiču rastom i razvojem tokom vremena.

 Za Vas piše naš astrolog Nena JM