Search for content, post, videos

Venera u Ribama od 10.02-06.03- Kad srce ignoriše razum

kad srce ignorise razum

U razdoblju od 10. februara do 6. marta Venera će ploviti vodenim svetom Riba. Sa svakim novim tranzitom menja se i naš odnos prema ljubavi i odnosima jer to simbolizuje ova planeta. Ovo je period kada će srce ignorisati razum i u potpunosti vladati našim odlukama.

To što na energetskim talasima ove vodene Venere možemo učiniti za ljubav i one koje volimo ponekad prelazi i granice zdravog razuma.

kad srce ignorise razum

kad srce ignorise razum

Žrtvujemo se, sanjarimo, idealizujemo, maštamo. Odričemo se sebe da bi imali njega/nju, gazimo preko razuma samo da bismo voleli i bili voljeni, zaneseni snagom osećaja.

Tokom ovog tranzita ćemo se češće uplitati u veze sa zauzetim osobama jer koliko god težimo biti istinski voljeni, istovremeno se toga i bojimo.

Tokom ovog tranzita Venere u prilici ste da osvestite sve ono što vas sprečava da živite svoje ljubavne snove. Ako se pitate zašto ste sami i usamljeni, pokušajte sada da pronađete odgovore.

Problem koji donosi ovaj period se ogleda u tome što ćemo biti skloniji bežanju od stvarnosti, zavaranju u sebe. A sve sa ciljem kako bismo zadržali nešto što doživljavamo neponovljivim i veoma bitnim, iako nas opterećuje i ostajemo gladni pažnje i zagrljaja. Zato se češće zapitajte šta vam stvarnost govori, gledajte šta vam govore dela i postupci, a ne ono što će možda biti.

Takođe je moguće da potajno sanjarimo o nekome, ali nemamo hrabrosti da to i otkrijemo. Skrivamo se, glumimo nešto što nismo, igramo igrice misleći da ćemo tako lakše dobiti ono što želimo.

Sa Venerom u Ribama često nas preplavljuju uspomene, a gde su uspomene razum ne vlada.

Skloni smo vraćanju u prošlost, obnavljanju kontakta pa čak i veze sa starom ljubavi.

Zaljubljeni imaju prilike da još više prodube bliskost i intimnost u vezi. Takođe, ovo je period kada će zaljubljeni, u cilju još dubljeg povezivanja, otkrivati svoje najdublje tajne partneru.

Ovaj tranzit najviše odgovara vodenim znakovima Ribama, Rakovima i Škorpionima. Strelčevima, Blizancima i Devicama stvari izmiču kontroli. Ovaj period je za njih period nejasnoća i neizvesnosti.

Naročitu pažnju obratite na dane oko 22. februara kada će Venera biti u bliskom kontaktu sa Neptunom. Osim snažne inspiracije, nadahnuća i potrebe da voljenjem prekoračimo granice poznatog, lako je moguće i da postanemo žrtva vlastitih iluzija i nerealnih očekivanja.

U danima od 23. februara pa do 5. marta Venerin pozitivan aspekt sa Jupiterom i Plutonom može dovesti do novih poznanstava i predivnih druženja udvoje. Iskoristite ovo razdoblje kako bi ljubav ovladala vama.

Izvor: Atma