Moćni kozmetički tretmani protiv masnih naslaga i celulita

0
84
Moćni kozmetički tretmani protiv masnih naslaga i celulita

Da li ste znali da su kozmetički tretmani jedan od najbržih načina za uklanjanje celulita? Poklanjamo vam vodič kroz tretmane koji tope masne naslage.

Ne ulazeći u razloge zašto su se masne naslage pojavile na vašem telu sigurno je da su neželjene i da merkate način kako da ih se što pre rešite. Čini vam se da ste u klopci. Na jednoj strani moderan način života koji podrazumeva sve manje kretanja i fizičke aktivnosti. Sa druge strane teror lepote i potreba da se održi i zadrži besprekorna linija stavljaju nas u situaciju iz koje, čini se na prvi pogled, nema izlaza.

Želja za lepotom i dopadljivošću je iskonska i nema joj se šta zameriti.

tretmani
zelja za lepotom je iskonska

Znate li čak da lepe osobe, gledano u procentima, lakše dobijaju posao, imaju više uspeha u radu i sva vrata im se lakše otvaraju. Pretpostavimo da zaista vodite računa o svom zdravlju i lepoti, ali se na nezgodnim mestima ipak pojavio celulit. Razlozi nastanka  mogu biti različiti i ne moraju biti posledica nebrige. Kod nekih osoba je genetika razlog pojave ružne pomorandžine kore. Celulit nastaje kada masne naslage koje se nalaze tik ispod kože nađu svoj put kroz kožno tkivo koje je oslabilo i izbiju u gornje slojeve kože u vidu loptastih bobica. U težim slučejevia se mogu manifestovati u vidu grudvi. Koža postaje neravna i neprivlačna.

Medicina svakim danom napreduje stvarajući nove čudesne načine za rešavanje raznovrsnih problema. Tako danas postoje brojni tretmani koje zovemo estetskim medicinskim procedurama osmišljenim i za uklanjanja viška masnih naslaga i celulita.

Lipoliza

tretmani
lipoliza

Ovaj tretman je blago invazivna medicinska procedura topljenja i uklanjanja neželjenih masnih naslaga na telu. Njome se može u potpunosti promeniti oblik tela.

Informišite se  kako lipoliza uklanja celulit

U estetskoj medicini se primenjuje od 1995. godine za uklanjanje masnih naslaga i celulita ili, kako to stručnjaci vole da kažu, preoblikovanje tela

Lipoliza se primenjuje na onim delovima tela na kojima masne naslage istrajavaju uprkos napornim svakodnevnim treninzima i dijeti, a to su butine, zadnjica, bokovi i stomak. Može se primeniti i na bradi.

Koje supstance se koriste tokom tretmana?

Poslednjih nekoliko godina u upotrebi su Fosfatidikolin i Deoksikolat (5%). Ovo su enzimi tzv. lipolitici koji se ubrizgavaju intravenozno kako bi podstakli jetru da očisti krv od masnoća. Aktivne supstance dovode do pucanja membrana masnih ćelija na tretiranoj zoni i do izlivanja njihovog sadržaja u okolno tkivo. Odavde se prirodnim putem – krvotokom- masnoća transportuje do jetre i biva izbačena iz organizma. Važno je naglasiti da ova procedura ne menja nivo holesterola i triglicerida u krvi.

Tretmani lipolize se sastoje od ubrizgavanja lipolitika mikro iglama direktno u masno tkivo tretirane osobe. Sama procedura je bezbolna, ali 15 minuta nakon tretmana se pojavljuje svrab, crvenilo i otok tretirane zone. Nakon 2 sata crvenilo i bol nestaju dok otok može potrajati i dve nedelje. U narednih 6-8 nedelja tretirano tkivo je osetljivo na pritisak. Efekat tretmana ćete primetiti nakon mesec dana dok će krajnji rezultat biti vidljiv za dva meseca. Procedura traje 20-30 minuta nakon čega se možete vratiti redovnim dnevnim aktivnostima.

U poređenju sa liposukcijom, koja podrazumeva fizičko isisavanje masnoće sa određene regije, nakon lipolize, koja je stručno odrađena, ne postoji opasnost od pojave čvoruga i fibroza na tretiranom delu tela.

Jedan deo tela se tretira 3-4 puta dok se ne dobiju željeni rezultati. Proces razbijanja masnih ćelija je spor. Lipolitici deluju na kožu tako što je čine čvršćom i ne dozvoljavaju da se pojavi višak kože nakon nestanka masnih naslaga. U zavisnosti od količine masnog tkiva nekada je i samo jedan tretman dovoljan.

Tokom tretmana se mogu pojaviti modrice. Zbog toga se savetuje da se napravi pauza, naročito ukolko uzimate lekove koji razređuju krv kao što je Andol, Acetisal, Ginko biloba, Vitamin E. Uobičajeno je i da se pojave prolazne, bolne kvržice. One su posledica upalnog procesa koji nastaje kada se masnoće razlažu.

Nakon tri dana od tretmana možete se vratiti masažama i uobičajenom vežbanju. Preporučuje se da pijete 1,5 – 2 litra tečnosti dnevno.

Efekti lipolize su trajni kod osoba koje ponovo ne dobiju na težini. U zavisnosti od tretirane regije gubi se 1-10cm obima. U proseku oko 6% osoba ne reaguje dobro na fosfatidikolin i kod njih je učinak lipolize redukovan.

Lipoliza se ne preporučuje osobama koje su alergične na soju i vitamin B.

Pored lipolize, koja ukljanja celulit, upoznajte koji su to još tretmani koje vam savremena estetska medicina nudi

Mezoterapija

tretmani
mezoterapija

Ovo je tretman koji je razvijen u Evropi u cilju ublažavanjao bolnih upalnih stanja kože kao što su ekcem i psorijaza.

Mezoterapija podrazumeva ubrizgavanje vitamina, minerala, aminokiselina i enzima u tkivo odmah ispod kože. Dosta je popularna u Evropi i Aziji dok se u SAD retko koristi. Mezoterapijom se mogu razbti masne naslage i postići poboljšanje stanja celulita.

Suvo četkanje

tretmani
suvo cetkanje

Ovaj tretman se oslanja na  holistički pristup celulitu . Suvo četkanje je tehnika koja se vekovima primenjuje. Izvodi se čvrstom četkom tako što se regija zahvaćena celulitom blago pritiska četkom, ka srcu. Ovi tretmani se rade na suvoj koži.

Na ovaj način se stimuliše limfna drenaža, sa kože se uklanja površinski sloj mrtvih ćelija, pojačava se cirkulacija i poboljšava elastičnost i naravno, redukuje pojava celulita. Da biste postigli rezultate četkajte se jednom dnevno.

Piling kafom

tretmani
piling kafom

Glavni sastojak ovog pilinga je kofein koji potpomaže limfnu drenažu i kožu čini mekšom. Kofein prouzrokuje skupljane masnih ćelija ispod kože. Kao i sa kremama protiv celulita, piling kafom se primenjuje jednom dnevno.

Kreme protiv celulita

tretmani
kreme i ulja protiv celulita

Većina krema protiv celulita takođe sadrži kofein kao glavni sastojak koji je korisniji nego što biste pomislili kada se redovno primenjuje. On smanjuje masne ćelije tako što ih dehidrira. Kreme se nanose jednom dnevno, uz energičnu masažu kružnim pokretima.

Za masažu možete koristiti  četku sa kratkim gumenim zubima, dizajniranu baš za ovu namenu. Masaža pospešuje prodiranje preparata u dublje slojeve kože, a i pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu. Kad znamo koliko su ove stavke važne za suzbijanje celulita jasno je zašto ne bi trebalo zanemariti masiranje regija zahvaćenih celulitom.

Od velike pomoći mogu biti i eterična i biljna ulja koja su zaista čudesna za našu kožu. Sve ovo jača kožno tkivo koje potom ne dopušta masnim ćelijama da se kroz njega probije i stvori celulit. Imajte na umu da celulit zna da se vrati ukoliko prestanete sa tretmanima. Ovo se odnosi pre svega na neinvazivne metode lečenja.

Vanquish ili beskontaktna liposukcija

tretmani
vanquish

Ovi terminom se označava neinvazivna, bezbolna metoda kojom se redukuju masne naslage i jača kožno tivo. Uz pomoć radiotalasa, koji se usmeravaju direktno na masne ćelije,  zahvaćena regija se zagreva, ne oštećujući kožu ili okolne mišiće i tkiva. Tretmani beskontakte liposukcije uništavaju samo problematične masne ćelije. Ova metoda se često kombinuje sa Z talasima za popravljanje stanja celulita.

Akustični talasi

tretmani
akusticni talasi

Ova metoda koristi visokoenergrtske radio talase (shockwaves) na zahvaćenim  regijama za uklanjanje srednjih do umerenih celulita. Shockwave proizvodi talas koji prodire duboko kroz kožu i doseže do fibroznih tvorevina nastalih oko vezivnog tkiva, koja su ujedno i najveći razlog stvaranja celulita.

Akustični talas podstiče proizvodnju kolagena, a time dolazi do opuštanja i razbijana stvrdnutih vlakana, što vraća glatkoću koži i daje joj zategnuiji izgled. Ujedno se oslobađaju začepljene masti, voda i toksini. Ovakvi tretmani stimulišu nerve i povećava protok krvi u tretiranim oblastima. To dovodi do proizvodnje svežih i debljih lanaca kolagena koji kožu čine dodatno zategnutom i glatkom.

Akustični talasi ujedno ojačavaju kožu, koja tako ojačana, ne dozvoljava celulitu da prodre u nju i stvori onaj dobro poznati efekat narandžine kore. Svojom sposobnošću da utiče na dva glavna uzroka nastanka celulita Shockwave terapija akustičnim talasima je jedinstvena i posebno učinkovita metoda u borbi protiv celulita. Sam tretman je brz, efikasan, neinvazivan i bezbolan.

Tretmani akustičnim skockwave talasima mogu da se primene na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: stomaku, bokovima, zadnjici, kao i na rukama. Potrebno je 6 do 12 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita stadijuma I do III. Svaki tretman traje oko 30 minuta, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana. Bitno je naglasiti da efekti ove terapije traju oko 6 meseci, a ponekad i duže.

Celulaza

tretmani
celulaza

Tretmani celulaze podrazumevaju malu lasersku cev koja se umeće ispod kože pacijenta. Kako se laser zagreva, on topi nagomilane masne džepove i omekšava vezivna vlakna koja masne ćelije drže na okupu.

Celulazom će se celulit svesti na minimum, ali teško da će baš u potpunosti nestati. Ovaj tretman nije baš jeftin, tako da morate videti da li odgovara vašem budžetu pre nego što donesete odluku.

Budite oprezni pri izboru metode koja je odgovarajuća za vas. Konsultujte profesionalce i lekara koji vam mogu dati odgovore na sva pitanja pre donošenja odluke.

Moćni kozmetički tretmani  nisu dovoljni. Da li ćete se i za koji od ovih tretmana odlučiti zavisi od zaista mnogo faktora. Kako god da odlučite znajte da u borbi sa masnim naslagama i celulitom ne postoje instant rešenja. Ukoliko ste rešili da doterate svoju liniju napravite kompletnu strategiju. Ona podrazumeva promenu vašeg stava prema životu. Zvuči prilično izlizano zar ne?

U priči da, ali u stvarnom životu je upravo to ono što nam je svima potrebno. VItka linija se održava mladalačkim gledanjem na život bez obzira na godine, zdravim životnim navikama, ljubavlju prema prirodi, zdravom hranom. A, da i stalnim vežbanjem koje bi trebalo da usvojimo ne kao sat muke dnevno već kao potrebu.

Kaže se da devet puta ponovljen postupak postaje navika. Počnite još danas