Search for content, post, videos

Venera – simbol večite ljubavi koja pobeđuje sve

venera
Bilo da se pojavljuje kao Zornjača ili kao Večernjača, planeta Venera je druga po redu do Sunca i sjajnija je od gotovo svih planeta. Astrolozi je povezuju sa ljubavlju, zabavljanjem i zavodjenjem. U psihološkom smislu to je naša potreba da sebe uskladimo sa sobom. Koliko to uspevamo da uradimo unutar sebe je pitanje. Kosmički zakon glasi: “kako zračiš, tako privlačiš”, odnosno ako je Venera stabilna u natalu, u dobroj poziciji, onda je to mnogo bolje i za ljubav i ljubavne odnose sa partnerom.
venera

venera

Venera ima svoje sedište u dva znaka Zodijaka – Bik i Vaga. Trenutno je Venera u znaku Bika.  Ova pozicija Venere se naziva materijalna ( praktična ) Venera. Osobe koje imaju Veneru u Biku su ljupke, nežne umetnički nastrojene, krajnje senzualne. Ovakvu Veneru ima veliki broj glumaca, pevača, kao na primer Johnny Depp, Lana del Rey, Salvador Dali, Jesica Alba…
To su osobe koje privlači udobnost i prijatnost u svemu i umeju da nađu način da to ostvare. Uživaju u bogatoj trpezi, životu na visokoj nozi, hedonistički pristup svemu što rade u životu. Stalo im je do doslednosti, lojalnosti, posvećenosti u vezi. Ono što pružaju je mnogo više od onoga što dobijaju. Ipak, moraju da se uvere da je partner onaj pravi. U stanju su da se jako dugo dvoume, da se jako dugo raspituju o osobinama te osobe, vole da polako saznaju sve što ih interesuje. U ljubavi traže i daju nežnost, razumevanje, toplinu, otvorene emocije. Ova osoba ne voli nikakvu brzinu i jurnjavu po pitanju ljubavi i u ljubavnom odnosu, žele da sve bude isplanirano i na vreme saopšteno. Najbolje se slaže sa Venerom u Raku, a najmanje sa Venerom u Vodoliji i u Lavu. Ove osobe mogu biti skloni problemima sa ishranom, sa hormonima.
Kada imamo u vidu da je Venera trenutno u znaku Bika, njen pozitivni uticaj bi trebalo da osete najviše zemljani znaci ( i oni koji imaju podznak u zemljanim znacima ) : Bikovi, Device i Jarčevi. Bikovi će osetiti stabilizaciju u odnosima Device mogu da računaju na velikui podršku od strane partnera, a Jarčevi će uspešno da razreše neki problem iz prošlosti sa partnerom ili pak ćeš uploviti u vezu sa osobom iz svoje ljubavne prošlosti. Oni koji trenutni položaj Venere neće baš najbolje osetiti jesu Lavovi, Vodolije i Škorpije. Lavovi će se osećati jako neprijatno zbog partnera. Vodolije će biti pod pritiskom partnera da nešto odluče. Škorpije se suočavaju sa sobom jer partner ne želi da se previše bavim njihovom unutrašnjom dilemom.
Za Ribe je ovo jedan povoljan period da čuju nesto lepo od voljene osobe. Rakovima je najbitniji osećaj stabilnosti i posvećenosti koji se oseća ovih dana. Blizanci imaju potrebu da putuju ili da komuniciraju, dok će Vage provoditi lepe dane sa partnerom uz nove planove. Kada su u pitanju Ovnovi, kod njih je pojačana želja da budu sami, Strelčevima predstoji jedna nova romansa ili divni trenutci sa partnerom.

Kako god, ljubav pobedjuje, poručuje Venera u Biku!

Astrolog:Nena Janković