Search for content, post, videos

5 Stvari koje niste znali o ovom modnom dizajneru – Đorđo Armani!

armani
armani

djordjo armani

Đorđo Armani je, već sad, Italijan koji je itekako zadužio svoju postojbinu – svojim životnim delom. U samom vrhu modnih kreatora je godinama, a za njegovo ime i brend znaju čak i deca. Ali postoji 5 stvari koje sigurno niste znali o njemu, evo i koje su to:

1. Dizajn prve čuvene pilotske “spitfajer” jakne napravio je upravo on 1970. godine, a bila je napravljena od kože, iako on spada u dizajnere klasičnog tipa, ovaj model je bio prava revolucija dizajna u tom periodu, nosi se i danas.

2. Radio je u svetu mode kao dekorater izloga za tada poznate kuće kao što su Zegna, Cerruti i sl., pre nego što je počeo da stvara kao dizajner.

3. Studirao je medicinu i bio vojno lice da bi se tek dosta kasnije vinuo u svet materijala i krojenja, zaista veliki preokret u njegovom životu.

4. Veoma često se nađe u reperskim stihovima najpoznatijih izvodjača ove vrste muzike kao što su Kanye West i Wiz Khalifa, naravno uvek u najpozitivnijem kontekstu.

5. Da je modni svetac u Italiji dokazuje i povez papirne biblije koji je naravno – njegov dizajn. Uniforme italijanske policije karabinjera – takođe su delo ovog velikog maestra.