Pravi izbor nameštaja za kupatilo je uvek – praktičan!

0
55
Pravi izbor nameštaja za kupatilo je uvek - praktičan!

Ne biste se osećali prijatno da morate neprestano da se dovijate gde šta da odložite u svom kupatilu? Tu su razne kutije, kutija na kutiju, potrebne stvari Vam nisu na dohvat ruke – a Vama je rešenje tako blizu. Uz malu investiciju možete ovaj prometni prostor u domu da učinite daleko praktičnijim.

KAKAV NAMEŠTAJ BIRATI ZA MANJA, A KAKAV ZA VEĆA KUPATILA?

Nameštaj za kupatilo igra vrlo važnu ulogu u organizaciji i skladištenju potrepština za kupanje, higijenu i lepotu. Oni omogućuju čuvanje stvari poput sapuna, šampona, krema, peškira, toaletnog papira, četkica za zube i drugih predmeta, a takođe ih štite i od vlage i vode. Takođe se mogu koristiti za čuvanje lekova i drugih medicinskih potrepština, kao i za skladištenje “alata” za  čišćenje i održavanja kupatila.

Izvor: Shutterstock/Julia Vadi

Kada birate ormarić za kupatilo, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora, uključujući veličinu i stil vašeg kupatila, vaše potrebe za skladištenjem i željeni izgled i funkcionalnost. Kao i u drugim oblastima u uređenju, tako je i u ovom slučaju trend da ormarići za kupatilo budu što jednostavnijeg i minimalističkog dizajna, sa naglaskom na prirodnim materijalima poput drveta, kamena ili keramike. Vrlo su popularni ormarići sa ogledalima i LED osetljenjem.

Postoje različiti mehanizmi za otvaranje ormarića, uključujući klizna vrata, preklopna vrata, vrata sa ugradnom bravom i vrata koja se otvaraju prema van. Klizna vrata su popularna za mala kupatila jer ne zauzimaju puno prostora, dok su vrata koja se otvaraju prema van najčešća opcija za veća kupatila.

Za mala kupatila najpraktičnija rešenja su ormarići koji se mogu ugraditi u zid, kao i ormarići koji su visoko postavljeni na zidu kako bi se maksimalno iskoristio prostor. Takođe su popularni ormarići s više polica ili ladica kako bi se povećao prostor za skladištenje.

Najčešći materijali za ormariće u kupatilima su drvo, MDF, metal i plastika. Drveni ormarići su popularni zbog svoje prirodne i tople estetike, dok su ormarići od MDF-a popularni zbog svoje izdržljivosti i otpornosti na vlagu. Metalni ormarići su izdržljivi i lako se održavaju, dok su ormarići od plastike pristupačni i jednostavni za čišćenje. Da,, to znači da ih očas možete isprazniti i jednostavno istuširati vrelom vodom!

PRAKTIČNA REŠENJA I ODRŽAVANJE NAMEŠTAJA U KUPATILIMA

Kako biste najbolje iskoristili svoj ormarić za kupatilo, organizujte ga ga na način koji odgovara Vašim potrebama. Razmislite o grupisanju predmeta po kategorijama. Razmislite o dodavanju dodatnih košara, ladica i polica kako biste povećali prostor za skladištenje i olakšali organizaciju.

Nemojte ostavljati mokre predmete u ormarićima jer to može uzrokovati nakupljanje vlage i razvoj plesni. Vreme zamene ormarića zavisi od mnogo faktora, uključujući kvalitet izrade, materijal i učestalost upotrebe. Ako primetite da ormarić ne funkcioniše kako bi trebalo ili ako se oštećenja ne mogu popraviti, vreme je za zamenu. A ako se Vaše potrebe za skladištenjem menjaju, možda ćete morati potražiti adekvatan novi nameštaj.

Popularni su ormarići koji se mogu ugraditi u zid, kako bi se maksimalno iskoristio prostor. Takođe, ormarići s nekonvencionalnim oblicima i bojama su sve popularniji, a jedan od trenutnih trendova su ormarići s tamnijim nijansama drveta ili crni ormarići koji stvaraju moderniji izgled. Klasični mehanizmi poput ručki i kvaka su uobičajeni, ali postoje i drugi mehanizmi poput “push-to-open” mehanizma i mehanizma “soft-close” koji se sve češće koriste zbog svoje praktičnosti i jednostavnosti.

Ako imate malo kupatilo, praktična rešenja su ormarići koji se mogu okačiti na zid, oni koji imaju police i košare za dodatni prostor za skladištenje, ormarići s ogledalom koji služe i kao ogledalo i kao dodatni prostor za sladištenje ili ormarići koji se mogu smestiti ispod umivaonika kako bi se maksimalno iskoristio prostor.

Uz pravi izbor ormarića za kupatilo, možete stvoriti funkcionalan i estetski ugodan prostor koji će Vam olakšati svakodnevne aktivnosti. Važno je odabrati kvalitetne materijale i mehanizme za otvaranje, organizovati predmete u ormariću na način koji Vam najbolje odgovara te redovito održavati ormarić kako bi trajao što duže.