Na koji način možete ulepšati izgled iznajmljenog stana

0
73

U današnjem svetu, iznajmljivanje stana postaje sve popularniji izbor kao privremeni ili čak dugoročni dom za mnoge ljude. Međutim, iznajmljeni stanovi često dolaze sa određenim ograničenjima koja se tiču dekoracije i uređenja. Ali, to ne znači da morate živeti u prostoru koji ne odražava vaš stil ili vam ne odgovara. 

Postoji niz kreativnih načina kako možete unaprediti izgled iznajmljenog stana, bez kršenja pravila najma ili ulaganja značajnih sredstava. U ovom članku, istražit ćemo različite strategije i ideje koje će vam pomoći da pretvorite svoj iznajmljeni prostor u privlačno, udobno i funkcionalno mesto.

Unesite boje i vedrinu u svoj prostor 

Većina iznajmljenih stanova često se nalazi u neutralnim tonovima, često belim, kako bi se stvorila univerzalna osnova koja će odgovarati različitim stanarima.

Međutim, kada imate nameštaj u svetlim i neutralnim bojama, cela prostorija može delovati monotono i bezlično. Ako želite da ulepšate prostor, pronađite načine da unesete boju i živahnost u vaš stan.

Jedna od opcija je da pokušate da dobijete dozvolu za farbanje zidova kako biste osvežili prostor. Takođe, možete razmotriti i farbanje odabranih komada nameštaja kako biste dodali lični pečat vašem domu. To može biti komoda, ormarići ili police za knjige.

Postoje i drugi načini za unošenje boja u vaš prostor, kao što je ubacivanje jastučića u veselim boja, dodavanje tepiha u boji ili postavljanje raznobojnih zavesa na prozore.

Ako imate mogućnost i želju da kupite sopstveni stan i prilagodite ga prema svom ukusu, Horizont Nekretnine – agencija za nekretnine iz Novog Sada može biti od pomoći pri pronalaženju savršenog stana koji će vam omogućiti veću slobodu u uređenju i stvaranju idealnog doma.

Unapredite izgled postojećeg nameštaja

Ukoliko želite da ulepšate izgled svog iznajmljenog stana bez značajnih finansijskih izdataka, jedna od najefikasnijih strategija je izmena postojećeg nameštaja. Često se tokom vremena u stanu nakupi različit nameštaj koji obično izgleda vrlo neskladno. Umesto da ga potpuno zamenite, razmislite o tome kako ga možete osvežiti ili prilagoditi da bolje odgovara vašem trenutnom ukusu.

Jedna od opcija je farbanje ili lakiranje drvenih komada nameštaja u novu boju koja će se bolje uklopiti sa ostatkom enterijera. Takođe, možete promeniti ručke ili kvake na komodama i ormarićima kako biste im dali moderniji izgled. 

Za tapacirane komade, kao što su sofe ili fotelje, presvlačenje tkaninom koja će se bolje uklopiti u vašu trenutnu dekoraciju je vrlo efikasna opcija. Ova jednostavne izmene mogu značajno unaprediti izgled vašeg stana, dok istovremeno ne kršite ni jednu stavku ako se dogovorite sa stanodavcem.

Stvorite izluziju prostranstva 

Stvaranje iluzije prostora u iznajmljenom stanu može učiniti da on izgleda veće, bez obzira na njegovu stvarnu kvadraturu. Iznajmljeni stanovi često dolaze u različitim veličinama, ali bez obzira na to koliko su mali, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da maksimalno iskoristite dostupan prostor. 

Korišćenje dodatne svetlosti, kao što su lampe ili ogledala i organizovan raspored nameštaja može vam pomoći da stvorite utisak prostranstva i funkcionalnosti, koji će učiniti vaš iznajmljeni stan udobnim mestom za boravak. 

Obogatite zidove slikama ili kolažima

Zamislite svoj iznajmljeni stan kao platno koje čeka da ga pretvorite u svoj lični umetnički prostor. Jedan od najjednostavnijih i najzabavnijih načina da to postignete je tako što ćete obogatiti svoje zidove slikama, kolažima i umetničkim delima koji odražavaju vaš stil.

Slike na zidovima ne samo da dodaju boju i karakter prostoru, već i stvaraju toplu i prijateljsku atmosferu. Bilo da se radi o omiljenim fotografijama, inspirativnim citatima ili umetničkim delima koja vas inspirišu, postavljanjem na zidove će vaš iznajmljeni stan biti još lepši i učinićete ga personalizovanim. 

Dodajte cveće u svoj stan

Ukoliko dodate cveće u stan, ono može imati nestvarno lep efekat na estetiku i atmosferu prostora. Osim što daje prirodnu lepotu, biljke unose živost i svežinu u svaki kutak vašeg doma. Bez obzira na to da li ste iskusni u uzgajanju cveća ili tek počinjete sa svojim avanturama, postoji mnogo biljaka koje se mogu prilagoditi vašem nivou veštine i prostoru koji imate na raspolaganju.

Za one sa ograničenim prostorom, saksije sa sukulentima ili visećim biljkama mogu biti odličan izbor, dok oni sa više prostora mogu eksperimentisati sa raznovrsnim vrstama biljaka i kreirati svoju malu prirodnu oazu. Osim što dodaju estetsku vrednost, biljke takođe poboljšavaju kvalitet vazduha i stvaraju opuštajuću atmosferu.

Izvor fotografije: pexels.com