5 najgorih proizvoda za negu kože na tržištu kozmetike

0
79
5 najgorih proizvoda za negu kože na tržištu kozmetike
proizvoda sapuna
tvrdi sapuni

Postoji puno kozmetičkih proizvoda na tržištu čiji je sastav mnogostruko štetan za vašu kožu. Najštetniji među njima su:

1.Tvrdi sapun

Bez obzira na cenu i u najvećem broju slučajeva na sastav ovog proizvoda, čak i oni sapuni za koje se tvrdi da hidrijaju kožu, upravo čine suprotno, nakon pranja kože ovim sredstvom momentalno će vam trebati hidratacija! Hemikalije koje daju čvrstinu sapunu su te koje će vam dehidrirati kompletan epitel.

2.Toneri na bazi alkohola

Stručnjacima za kozmetiku zvuči neverovatno kako i danas proizvodjači koriste alkohol kao bazu za tonere, iako je praksa pokazala da je takav toner višestruko štetan za kožu, a iritacije nakon nanošenja više su nego česte. Alkohol veže za sebe vlagu sa kože i uzrokuje povećanje količine mrtvih ćelija – što vaš izgled čini starijim.

3.Kreme za negu predela oko očiju na bazi petroleja i drugih teških ulja

Proizvodi na bazi teških ulja hidriraju trenutno, obzirom da su noćne kreme, ova ulja će “dospeti” i u predeo oka i na taj način izazvati oticanje kože. Dermatolozi tvrde, da osim što nije zdravo, ulje iritira oči. Konstantno oticanje raširiće kožu koja pritom gubi elastičnost i naravno na duge staze postoji rizik od stvaranja sve veće količine bora.

4.Ulja za čišćenje lica

Ovakvi proizvodi mogu da vam daju sjajan osećaj trenutne hidratacije, međutim koncentracija ulja koja se nalazi u ovakvom proizvodu pravi barijeru za apsopciju vaše hidratantne kreme. Dužim korišćenjem ovog preparata rizikujete isušivanje kože.

5.C vitamin serumi

Dokazano je mnogo puta da C vitamin povoljno utiče na podmlađivanje kože, međutim vrlo mali broj preparata ima koji nemaju jak kontraefekat. Askorbinska kiselina izaziva blagu iritaciju kože i usled toga organizam počinje da proizvodi slobodne radikale. Često ovi serumi počinju da menjaju boju, postaju braon, što je dokaz oksidacije ove kiseline i time biva drastično umanjen efekat podmlađivanja. Postoji proizvod kombinacije C i E vitamina i on je jedini koji daje željeni efekat bez kontraindikacija