Search for content, post, videos

Zvoncare – trend za zimu vraća modu ’70.-ih

zvoncare

Zvoncare su najreprezentativniji primerak mode ’70.-ih koji se na velika vrata vraća, kako na svetske piste tako i u uličnu modu. Ponekad se olako pomisli da su kreatori iscrpeli sve ideje i da ne postoji više ništa što bi nas moglo oduševiti. Međutim, zvoncare definitivno ne podpadaju pod ovaj opis modnih komada. Razlog je veoma jednostavan-to je kroj pantalona koji stoji dobro svakoj figuri.

Veoma često ćete naići na savete eksperata kako zvoncare nikako ne smeju da nose niske dame širokih kukova, kako je ravna obuća nespojiva sa ovim pantalonama. Dizajneri su se potrudili da večite flared prilagode svačijoj figuri. I priznajemo, uspeli su.

teksas zvoncare

flared jeans

Zvoncare od teksasa (flared jeans) su najčešće nošen modni komad. U zavisnosti od ostatka garderobe možete izgledati urbano, šik ili opušteno. Bela košulja, rolka, široki džemper ili samo majica sa aplikacijom će uz ovakav par farmerica sjajno izgledati.

Pantalone dubokog struka su najbolji izbor za visoke dame, a zima 2016. godine donosi modele od štofa, tvida i somota. Boje su nešto svedenije, a postoje i karirani modeli. Crne zvonarice su par pantalona koji bi svaka dama trebalo da ima u svom garderoberu. Sa njima postižete vrhunsku eleganciju.

zvoncare

zvoncare

Pistama su prošetali i kombinezoni širokih nogavica koji su samo za one najhrabrije. Materijali su nešto lepršaviji pa se pretpostavlja da su ovi komadi namenjeni zabavama u zatvorenom. Ipak, to im ne oduzima čar i privlačnost, jer je udobnost i ležernost koju nudi nošenje ovih pantalona zagarantovana.

zvoncare

zvoncare

Burberry je za zimsku sezonu u etar pustio vrhunsku avangardnu eleganciju i dao zadatak ostalim modnim kućama kako održati klasičan izgled uz dozu modernog.

Osim što su materijali vrhunskog kvaliteta i linija krojeva (za visoke i niske dame, sa i bez oblina), ova modna kuća je opravdala svoje mesto na modnom vrhu.

burberry flare

burberry flared

Pantalone širokih nogavica ipak traže poštovanje određenih pravila nošenja ne bi li zasijale punim sjajem. Niže dame širokih kukova treba da biraju modele koji su široki celom dužinom, s tim da nogavice pri dnu moraju biti ekstremno široke. Pojas treba da bude širi i nikako nizak. Za dame koje nemaju problematičnu figuru preporučuju se modeli koji su uski na butinama i počinju da se šire tik iznad kolena. Visokim damama stoje modeli koji se šire ispod kolena.

Svi modeli zvoncara zadržavaju svoju glavnu osobinu koja ih krasi već 45. godina. Obavezno moraju da prekrivaju stopalo, bilo da je u pitanju štikla ili ravna obuća. U tome i leži njihova čarolija.