Zna li neko možda gde se kupuje pamet?

0
89
Zna li neko možda gde se kupuje pamet?
pamet
buducnost

Pamet je jedna od “najskupljih” reči svih naroda i narodnosti ikada. Zbog pameti se pokreće ovaj svet, a zbog “pameti” ratovi, razvodi, sukobi, polemike, sudski sporovi i još nebrojeno mnogo toga. Jedna je, dakle – PAMET, a bezbroj je “pameti”. U prevodu, oni koji su pametni nenametljivo dodaju vrednost čovečanstvu, a oni koji misle da su pametni uglavnom su fokusirani da stvoreno sruše.

Zahvaljujući ovakvom odnosu na planeti, ne možemo da se pohvalimo nekom posebnom genijalošću, sve što je materijalno stvoreno ima svoju afirmaciju, dok misao i duhovni rast, bivaju konstantno sputavani. Mnogo toga ovaj ljudski rod smatra “nenormalnim”, te većina onih koji razmišljaju izvanplanetarno bivaju osuđivani kao ludaci. Bilo bi lepo za početak, bar da se složimo oko nekih stvari na planeti. Prostih i prizemnih stvari, koje će nam svakodnevni život, (o kome realno nemamo pojma), učiniti lepšim, lakšim i smislenijim.

Obaveštenje za sve one koji misle da su se rodili pametni : Greška!!! Rodili ste se možda kao inteligentni, a pamet ste stekli u toku života!

Možda će nove tehnologije doneti neki čip za mozak, koji će ljudima omogućiti da budu pametniji. Pamet nije informacija i znanje, tako da bi čip trebao da bude neki hibrid sačinjen od iskustava i spoznaja. Ne samo to, pamet se stiče i kroz emocije. Sve interakcije sa ljudima nas učine pametnijima, naročito one ekstremne, pozitivne i negativne. Pametan je onaj kome treba malo. Svega malo osim ljubavi i znanja.

Da, na čipu bi trebale da budu utkane i potencijalne dobre i kvalitetne reakcije. Na sve ono što donosi svet, i drugi ljudi. Reakcije su jako su važne za učenje, kako dobre tako i one loše. Bez toga nema rasta. I ono što je ključno, programeri bi trebalo posebno da se potrude oko integrisanja strpljenja u taj čip. Ono je komponenta i uslov bez kojeg se ne može nigde stići. Nestrpljivi stižu samo do provalije. Nažalost, mnogo ih je. Previše čak. Strpljiv a hitar. Dobra kombinacija. Plus staviti na spisak stvari, za taj famozni program, BIRANJE REČI. To je deo algoritma reakcije, ali veoma važna stavka u svemu! I svakako, momenat kada prećutimo. Prećutati gluposti, ako se ne mogu kompletno izbaciti iz programa. Ali opet, šta su gluposti? Relativna ili univerzalna stvar?

Kako bi to bilo divno, odjednom bi svi na planeti bili pametni, ili bar malo pametniji. Planeta željno iščekuje taj dan. “Sve je moguće osim drvenog šporeta.” Do tada imamo još koju godinu da se oko pameti potrudimo sami.