Vto proces i kakav može da bude uticaj akupunkture

0
80
Vto proces i kakav može da bude uticaj akupunkture
vto tretman
vto procedura

O uticaju akupunkture na uspešnost VTO postoje mnoga svedočenja. U Americi su inicijalno žene počele da se podvrgavaju ovoj metodi nekoliko meseci ili nedelja pre samog procesa. Mišljenja o dobrobiti ovih tretmana su podeljena.

Veliki broj studija tvrdi da akupunktura povećava uspešnost VTO, pa ipak zvanična medicina smatra da nema apsolutno nikakav uticaj, bilo pozitivan ili negativan.

Žene koje su se podvrgavale akupunkturi, svedočile su o “boljem opštem osećaju i zdravlju”, sigurne su da im je akupunktura bila od velike pomoći. Koliko je važan taj subjektivni osećaj, govori i ogroman broj istraživanja iz domena farmacije i medicine o plecebo efektu. Placebo je mogućnost da naterate svoje telo da reaguje na poželjan način. Lekari su potvrdili da akupunktura nema nikakav negativan uticaj na plodnost. To znači, ako se za ovaj tretman odlučite, možete samo da budete na dobitku.

Teorija kaže da način na koji iglice pomažu vašem telu , jeste da povećavaju prokrvljenost unutrašnjih organa. Veća i bolja prokrvljenost materice povoljno utiče na začeće. Inače, u akupunkturi je sve vezano za dobar i nesmetan protok, kako energije, tako i krvi u krvnim sudovima.

Dr Domar – specijalista za reproduktivnu medicinu iz Sijetla, naveo je da “u krajnjoj liniji, akupunktura može da vam pomogne da se osećate bolje i optimističnije”. On propagira stav zvanične medicine koja tvrdi da vam je gotovo svejedno čemu se podvrgavate u smislu alternativnih metoda.

Tvrdi kao stručnjak da je uspeh VTO isključivo uslovljen egzaktinm parametrima.

Međutim, dodaje, da “ukoliko sebi možete da priuštite finansijski ili vremenski jogu i masažu”, to bi bilo sjajno, jer bi vam to pomoglo da se dodatno  opustite pre VTO procedure.

Dr Domar je na strani žena u tom smislu, a upućivanje na opuštanje je njegov privatni stav. Opuštanje smatra olakšicom za pacijentkinje, koje prolaze kroz ovaj stresni tretman.

On dalje tvrdi, da ukoliko ste obasuti obavezama i pokušavate da uklopite u svoj gusti raspored jogu, masažu ili akupunkturu, bolje je da to ne radite. To može samo da vam prouzrokuje više stresa, jer ni previše obaveza nije dobro.

Proces VTO dovoljno je napet sam po sebi. Savetuje da činite ono što vam je drago i što vam prija. Ne treba da prisiljavate sebe da ispunjavate predloge i savete koje ste pročitali na internetu.