Semena tečnost pomaže u borbi protiv depresije

0
106
Semena tečnost pomaže u borbi protiv depresije
semena tecnost
semena tecnost

Širok spektar supstanci koje sadrži semena tečnost unapređuju mentalno blagostanje i osećaj naklonosti, tvrde naučnici. Dobra vest za muškarce, a i za žene, je da su istraživači otkrili da je seks koji se završava ejakulacijom u ženu doslovno preporučljiv za žensko zdravlje. Kako fizičko tako i psihofizičko.

Istraživanje je dokazalo da semena tečnost sadrži supstance koje izazivaju lučenje hormona koji povećavaju raspoloženje, poboljšavaju san i ono najvažnije- sadrži tri antidepresiva organske proizvodnje.

Naime, studija o depresiji je pokušala da pronađe prirodni lek koji utiče na smanjeno lučenje kortizola. Hemijske supstance koje se i sada koriste su izuzetno agresivne za ostale sisteme u čovekovom telu. Semena tečnost je proteinskog sastava, a u sebi još sadrži vitamin B12 i magnezijum. Ovi vitamini su prateći suplementi kod hemijske terapije antidepresivima, jer smanjuju mogućnost moždanog udara. Takođe se u sastavu semene tečnosti nalaze fruktoza i citrati.

Nedavno sprovedeno istraživanje, pod palicom dr Gordona Galupa, utvrdilo je da žene koje imaju nezaštićene seksualne odnose postižu bolje rezultate na kognitivnim testovima. Razlog se nalazi u neuroprenosnicima koje sadrži semena tečnost i koji se direktno apsorbuju u ženino telo, kroz zidove vagine. Takođe su primetili da žene koje ne koriste kondom kao zaštitu mnogo kraće pate nakon raskida veze i mnogo lakše podnose periode bez seksa. Sperma utiče na lučenje estrogena, supstance koja podiže raspoloženje i oksitocina, hormona euforične sreće, privrženosti i opuštenosti. Oksitocin se još jedino izlučuje u ženskom telu nakon porođaja i utiče na umanjenje, gotovo zaboravljanje, porođajnih bolova.

Ali to nije sve. Semena tečnost sadrži tirotropin, još jedan antidepresiv i melatonin, koji direktno utiče na kvalitet sna. Seratonin, koji je verovatno najpoznatiji prirodni antidepresiv, se takođe izlučuje pod uticajem semene tečnosti. Hormonski testovi obavljeni na ženama neposredno posle seksualnog odnosa su potvrdili da semena tečnost izaziva lučenje prolaktina. To je hormon koji reguliše dojenje, takođe poznati prirodni antidepresiv.