Search for content, post, videos

Đumbir i med za ubrzanje metabolizma

đumbir za zdravlje
đumbir za zdravlje

djumbir koren

Đumbir je lekoviti koren koji se u azijskoj kuhinji svakodnevno koristi kao sveži i suvi začin.

Njegova blagotvorna dejstva na organizam širokog su spektra, a konzumacija i priprema kura od đumbira ne oduzimaju previše vremena i vrlo su jednostavne.

Nekoliko (3-4) svežih korena đumbira očistiti, iseći na sitne kocke veličine oko 1cm, i onda ga izblendirati. Važno je da komadi đumbira budu mali kako bi ih blender mogao samleti.

Staviti izblendirani đumbir u veću teglu i dosuti meda po ukusu, dovoljno je i do pola tegle jer će izblendirana smesa da pusti sok. Teglu obavezno dršati u frižideru. Ova smesa će vam koristiti za:

1.Ubrzanje metabolizma

Većini žena je problem nakon trudnoće i porođaja usporeni metabolizam, koji dalje donosi nebrojene komplikacije. Uz redovno korišćenje ove smese, 3 puta dnevno po jedna kafena kašika na prazan stomak, vaš metabolizam će se znatno ubrzati i prve znake ubrzanja osetićete već nakon nekoliko dana korišćenja.

Ubrzanje metabolizma nosi sa sobom i gubitak kilograma, tako da će se, nakon nekoliko meseci korišćenja ovog leka iz prirode, telo vratiti na idealnu kilažu. Nus pojava je povećanje apetita u prvim danima korišćenja ove smese i nije razlog za brigu, već je znak upravo da metabolizam dobija na brzini.

2. Detoksikacija organizma

Đumbir u kombinaciji sa medom ima antivirusno i antipatogeno dejstvo. Zahvaljujući ovim svojstvima očistićete vaše tanko crevo od organizama koji škode normalnom radu crevne flore. Kada se tanko crevo očisti i regeneriše, “izvlačenje” neophodnih vitamina, minerala  i ostalih sastojaka iz hrane biće daleko efikasnija.

Za one koji su anemični, trebalo bi da kombinuju svoje suplemente gvožđa uz đumbir, kako bi optimizirali apsorpciju tog elementa. To za vas znači – poboljšanje imuniteta i opšteg zdravlja.