10 bolesti koje za koje je najbolja preventiva vođenje ljubavi!

0
83
10 bolesti koje za koje je najbolja preventiva vođenje ljubavi!
bolesti
ljubav protiv bolesti

Mnogi su čuli za prednosti koje telo dobija tokom intimnog odnosa, ali jeste li znali da možete preventirati neke bolesti ako često vodite ljubav?

1.SRCE

Ako ste često intimni, to će vam pomoći u dobrom funkcionisanju srca. Prema rečima stručnjaka, pokazalo se da seks  smanjuje opasnost od srčanog udara i drugih srčanih problema.

2.GLAVOBOLJA

Da biste smirili glavobolju, vođenje ljubavi ima odličan efekat. Tokom odnosa oslobađa oksitocin i povećava se nivo endorfina. Čak i ti hormoni pomažu tijelu i umu da se prirodno opuste.

3.ANTIDEPRESIV

Seks poboljšava samopouzdanje jer je zaista delotvoran antidepresiv.

4.NESANICA

Kada ste u stanju opuštanja do maksimuma, napetost nestaje. Orgazam je najbolji antistres lek.

5.URINARNA INKONTINENCIJA

Takođe, pomaže u borbi protiv urinarne inkontinencije, jer jača karlicu i sprečava nekontrolisano ispuštanje mokraće.

6.GRIPA

Verovali ili ne, seks takođe leči gripu. Tako da ako imate gripu, najbolje je da vodite ljubav jer vam doktor svakako ne može prepisati nijedan lek.

7.PREOPTEREĆENJE MIŠIĆA

Ako želite savršeno opuštanje, intimnost je rešenje jer je to najbolja vežba za borbu protiv preopterećenja mišića i zglobova.

8.SJAJNA KOŽA

Služi i da imate sjajnu kožu, jer se prilikom odnosa oslobađaju toksini. Telo slobodno od otrova prvo pokazuje zdravlje na koži.

9.PROSTATA

Takođe vam može pomoći da smanjite rizik od razvoja raka prostate. Hormoni koji se luče u toku i nakon odnosa, drastično smanjuju nivo rizika.

10.RAK DOJKE

Vođenje ljubavi je zaštitna barijera protiv raka dojke, na isti način kao i sa prostatom. Nadražavanje grudi uzrokuje da žena oslobađa oksitocin hormon koji štiti pojavu ove vrste raka.