Zašto žene zinu kada hoće da naprave sexy selfie ?

0
72
Zašto žene zinu kada hoće da naprave sexy selfie ?
selfie
selfie

Selfie je postao jedan od najčešćih vidova izražavanja na društvenim mrežama. Kada osoba želi da podeli momenat sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a teško joj je to iz nekog razloga da objasni rečima, ona udari u “samouslikavanje”.

Nema pravila niti formalnosti vezane za selfie. Ne postoji određeni standard kada se i koliko često to radi. Psiholozi tvrde da postoje ličnosti koje sebe smatraju toliko zanimljivim da prosto ne mogu da odole da se škljocnu bar 5-6 puta dnevno i to ekspresno podele na društvenim mrežama. Nema dijagnoze na vidiku, još uvek se analizira taj fenomen. S’ druge strane, deo korisnika društvenih mreža, selfie još uvek smatra interesantnijim od fotke tanjira sa hranom, sa večere u kojoj akteri više nego uživaju.

Ne predstavlja neki ogroman problem to konstantno iskakanje nečije face na ekranu, koliko je uznemirujući izraz lica koji određene persone upražnjavaju. Sve iz najbolje namere, kako bi bile sexy i neodoljive, krajnje zavodljive, interesantne, mistične i egzotične. Sinonim za navedene atribute su poluotvorena usta i pogled ispod oka. Ustremljena ženka, spremna da obori s’ nogu ustalasani muški auditorijum.

Selfie poze otvorenih usta koje simuliraju snošaj, bez dileme frajere pogađaju direktno u mozak.

Postoje tu razni nivoi učinka i svakako veština selfistkinje da izazove pravu reakciju. Zinuti dovoljno – a ne previše, je ključna stvar. Filtere i ostalu mašineriju eksploatisati maksimalno. Facebook i Instagram bi trebali da osmisle tool da se zevanje svede na idealnu meru. Kao i pućenje. A tool za ograničavanje broja selfija dnevno? Čisto da se pojača ekskluzivitet. Inače, svi jedva čekaju da vide novi pic, nema razloga za brigu. Beli zid, crni zid, puć i zevanje, krajnje neodoljivo!

“Ja ujutru, uveče, sedim, presvukla sam se, udahnula, pijem kafu, jedem – ma uživam u životu”.

U status obavezno neki patetični citat “Exclusive”, barem jedanput dnevno staviti. Ako prijatelji mogu da budu obavešteni o neizmernoj sreći, isto tako treba da znaju da nije zapostavljen ni onaj kuku-lele momenat. Recept je da nakon omnibusa femme fatale uzdah-pogled selfija, obavezno bude provučen neki srceparajući status. To je taj image.

Seksualnost bi trebalo da je transparentna, da li ona uopšte postoji, ako i 870 prijatelja na Facebook-u ne mogu da je dokuče  i potvrde svojim lajkom?!