Search for content, post, videos

Zašto sam ostala u vezi koja nije obećavala uspeh

ostala u vezi
ostala u vezi

macke u ljubavi

Nije prošlo dugo od početka veze kada sam shvatila da je vreme da pobegnem glavom bez obzira. Međutim, bez obzira na sve što sam znala o toksičnosti veze u kojoj sam bila, i dalje sam ostala u njoj. Nekako sam se zaglavila. U nekom međuvremenu…

1.Navikla sam se na s…

Kada je naša veza već ušla u kolotečinu, bila sam potpuno naviknuta na kojekakve gluposti. Prihvatala sam laži, čak i prevaru jer nisam imala snage da izađem iz veze. Svesna koliko je veza loša, a ipak na neki način osećala sam se komforno u čitavoj toj farsi.

2.Mislila sam da je toksičnost u vezi normalna stvar

S kim god bih razgovarala imao je neke probleme u vezi. Od onih sitnih koji su meni delovali tada kao totalno benigni, do velikih stvari koje dovode u pitanje opstanak veze. Gde god bih se okrenula bilo je razvedenih ljudi, počev od mojih roditelja pa nadalje. Poredeći svoju vezu sa drugima, nije delovala kao nagori slučaj. Tako sam prihvatila toksičnost u svojoj vezi kao normalnu.

3.Bila sam odlučna da promenim stvari

Ostala sam u toj vezi, između ostalog, jer sam htela da sve funkcioniše kako treba. Htela sam da dam sve od sebe kako bi stvari bile bolje. Mislila sam da ću ga ja promeniti, ili da će on sam to uraditi, i činila sam sve da i sama promenim neke svoje loše osobine i navike. To mi je davalo nadu i veru da ćemo nas dvoje ipak da uspemo.

4.Plašila sam se da ostanem sama

Nevezano za to koliko imate godina, strah od samoće moguć je uvek. Nakon određenog vremena u vezi prosto se naviknete na status “zauzeta”. Toliko je stvari koje radimo zajedno bez kojih mislim da neću moći. Mislila sam da ako prekinem vezu, moram da gradim svoj kompletan život ispočetka.

5.Mislila sam da ne mogu bolje

Onaj patetični momenat u vezi kada vam toliko padne samopouzdanje da mislite kako je nemoguće naći boljeg partnera od trenutnog. To je valjda najniži stupanj samopercepcije u jednoj vezi. Kada mislite da niste dovoljno dobri za ostatak sveta, to je jedan “divan” razlog da se ostane u bolesnoj vezi.

6.Bojala sam se promene

Ostala sam u vezi jer sam se bojala promene. Veza je toliko negativno uticala na mene da je moja percepcija o mogućim scenarijima bila zaista crna. Očekivala sam pehove u eventualnim promenama i smatrala sam da to nikuda ne vodi.

7.Isprepletenost

Toliko smo toga prošli zajedno da sam mislila da prosto veza zaslužuje još poneki pokušaj. Nije sve bilo ružno, daleko od toga, ali su lepe stvari bile vezivane uglavnom za važnije datume.

8.Nisam znala šta hoću

U poslednjoj fazi veze, više nisam znala šta želim. Znala sam više da ne želim njega, ali isto tako nisam mogla da ga pustim. Nisam mogla da ga zamislim izvan svog života. Još uvek sam na neki način htela da budem deo cele te slike.

9.Pored svih sr… i dalje sam ga volela

Malo je reći da je to bila veza puna turbulentnih događaja i neprijatnosti. Bez obzira na sve, dugo i duboko sam ga volela. Verovala sam da ljubav menja sve i da ima snagu da ostvari želje. U svakom slučaju meni je ljubav bila “izgovor” za praštanje i tolerisanje gluposti koje su stizale sa njegove adrese. Sve dok kap nije prelila čašu. A to tačno svako zna i oseti, bez dileme.